Yandex Metrica

Adnan Oktar davasında kediciklerden iltifat yağmuru: Aşkım beyaz sana çok yakışmış seni çok özledik

Adnan Oktar davasında kediciklerden iltifat yağmuru: Aşkım beyaz sana çok yakışmış seni çok özledik

Adnan Oktar davasında yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, örgüt elebaşı Adnan Oktar'a, suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar ve cinsel saldırı, eğitim öğretim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından verilen toplam 8 bin 463 yıl 4 ay hapis cezasını onarken mahkemede dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Kedicikler, "Özledik seni, değerin çok arttı.", "Aşkım beyaz sana çok yakışmış." sözleri ile Adnan Oktar'ı iltifat yağmuruna tuttu. Bunun üzerine Adnan Oktar, ayağa kalkarak kıyafetlerini ve ayakkabılarını gösterdi.

Gündem

11.07.2024, 12:18

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün, üyelerini diri tutmak ve deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grubu üzerinden oluşturduğu "güncel yapılanması"na yönelik 20 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar silahlı suç örgütü davasında temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin 2022'de karar verdiği 215 sanıklı davada, yerel mahkeme kararını temyiz eden 91 sanık yönünden inceleme yaptı.

Leyla Çetiner kimdir? Abdüllatif Şener'in kayınvalidesi neden öldü? Leyla Çetiner kimdir? Abdüllatif Şener'in kayınvalidesi neden öldü? Haberi Görüntüle

HAPİS CEZASI ONANDI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, örgüt elebaşı Adnan Oktar'a, suç örgütü kurma ve yönetme, cinsel istismar ve cinsel saldırı, eğitim öğretim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından verilen toplam 8 bin 463 yıl 4 ay hapis cezasını onadı. Örgüt yöneticisi olduğu belirtilen 12 sanığa aynı suçlardan verilen hapis cezaları ile örgüt üyesi 78 sanığa cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından verilen mahkumiyet hükümleri de hukuka uygun bulundu.

Adnan Oktar'a, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan verilen hapis cezası ise "dava yokluğu" gerekçesiyle bozuldu.

Seçil Erzan davasında olay ifade: Kayıp milyonların sırrı çözüldü eski sevgilisi işaret edildi Seçil Erzan davasında olay ifade: Kayıp milyonların sırrı çözüldü eski... Haberi Görüntüle

''DEDİKODUYLA ŞNSAN YARGILIYORSUNUZ''

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Serhat Sinan Kocaoğlu, avukat olan müvekkilinin özel yargılama usulüne tabi tutulması gerektiğini belirtti. Serhat Sinan Kocaoğlu, bu nedenle dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesi ve yargılamanın Ankara'da yapılması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme başkanının ise ''Daha önce bu yönde savunma yapıldı, talepleri kısa tutun'' dediği öğrenilirken söz alan avukat Kocaoğlu, "Bağırma, savunma yapacağız, ben senden büyüğüm sesini yükseltme, savunma yaptırmıyorsun. Ben burada senin kadar önemliyim. Sözümüzü kesiyorsun. Savunma hakkımızı ihlal etmeyin. Dedikoduyla insan yargılıyorsunuz." diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Biz bu dosyada size yeterince söz verdik. Taleplerinizi söyleyin, gereksiz şeyler söylemeyin. Bizim tek dosyamız bu değil. 500 tane dosya bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'dan önemli ziyaret! Ülkenin başbakanı ile bir araya gelecek Bakan Fidan'dan önemli ziyaret! Ülkenin başbakanı ile bir araya gelecek Haberi Görüntüle

''CANDAN KARDEŞLER 38 KİLOYA DÜŞTÜ APAR TOPAR TAHLİYE ETTİLER''

İddianamenin içeriğinin boş olduğunu, kendilerine merhamet edilmesini istediğini dile getiren tutuksuz sanıklardan Esra Saraçoğlu, "Candan kardeşler 38 kiloya düştü apar topar tahliye ettiler. Neden? Kızcağız iman etmeyi bilmiyor, imanı zayıf, dayanamadı. Bizimkiler aslan gibi duruyor cezaevinde. Güvenilir ve imanlı bir insanım. Arkadaşlarımın imanı da çok yüksek. Allah benim karşıma ilk başta güvendiğim Adnan Bey'i çıkardı. Benim ahlak anlayışımı benimseyen insanlarla karşılaşmamı sağladı Allah'ım, şükrediyorum. Beraatımı istiyorum." dedi.

Kızılelma'da heyecanlandıran gelişme! 3. prototip başardı Kızılelma'da heyecanlandıran gelişme! 3. prototip başardı Haberi Görüntüle

''ÖZLEDİK SENİ DEĞERİN ÇOK ARTTI''

Öte yandan duruşmadan önce SEGBİS ayarlaması yapıldığı sırada Adnan Oktar ve diğer tutuklu sanıkların aralarında esprili bir şekilde sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı. Kedicikler olarak bilinen kadın sanıkların "Özledik seni, değerin çok arttı." dedi. Adnan Oktar ise "Mektuplarınız bir buçuk aydır gelmiyor alamıyorum." ifadelerini kullandı.

Adnan Oktar, kadın sanığın "Aşkım beyaz sana çok yakışmış." sözleri üzerine ayağa kalkarak kıyafetlerini ve ayakkabılarını gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading