Adnan Oktar'dan olay sözler: Devlet görev versin Filistin'deki savaşı durdururum

Adnan Oktar'dan olay sözler: Devlet görev versin Filistin'deki savaşı durdururum

Adnan Oktar silahlı suç örgütünün "güncel yapılanması" davasında yargılama sürüyor. Cinsel istismar iddialarını reddeden sanık Adnan Oktar, ''Devlet görev verirse, Filistin’deki savaşı 15 gün içinde durdururum. Cezaevinden çıkmama da gerek yok.'' dedi.

Gündem

11.10.2024, 16:44

Silahlı suç örgütü yöneticisi Adnan Oktar’ın cezaevinden örgütsel faaliyetlerine devam ederek özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı, ayrıca deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla güncel yapılanma davasının görülmesine bugün devam edildi.

Tutuklu sanık Adnan Oktar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Bir kısım tutuksuz sanık ise duruşma salonunda hazır bulundu.

İki ay süreli ihaleye 500 milyon lira! CHP'li İBB karabataklığa saplandı: Adrese teslim ihalede yine aynı isim! İki ay süreli ihaleye 500 milyon lira! CHP'li İBB karabataklığa... Haberi Görüntüle

''BENİM TUTUKLULUĞUM HUKUKSUZ''

Duruşmada savunma yapan sanık Oktar, tutuklu kalmasının bir nedeni olmadığını iddia etti. “Bana hüküm verildi ve ben zaten tutukluyum. Gasp yok, yaralama yok, tehdit yok. Tamamen boş neden ve amaçtır. Türkiye’nin en ünlü ceza profesörleri de ’bu davada bir suç yok’ diyorlar, inanılır gibi değil, bu ciddi bir suç ve kimse bunu kaideye almıyor.'' diyen Adnan Oktar, şunları kaydetti;

''Mahkeme de, ben ve arkadaşlarımın suçsuz olduğunu biliyor. Ben mahkemeye hazırlanmak için duruşmaya katılmak istiyorum ama bu mümkün değil. Savunmam bloke oluyor, nefes alamıyorum. Amaç şu; avukatlarımı tutuklamak ve basın tarafından korku oluşturmak”

İBB kovduk diye kandırmış! Savcı katili teröristi öven kadın, CHP'li vekilin aracından çıktı! İBB kovduk diye kandırmış! Savcı katili teröristi öven kadın, CHP'li... Haberi Görüntüle

''DURUŞMA SALONUNA GELMEK İSTİYORUM''

Adnan Oktar savunmasının devamında, “Bir avukat tutmak istedim, memur bana, ‘örgüt genişletmek istiyor’ dedi, siz de buna inandınız. Bu baş edilemeyen oyunu mahkemenin bozmasını istiyoruz. Duruşma salonuna gelerek savunma yapmak istiyorum. Yüzümü görmüyorsunuz ve samimiyetime inanmıyorsunuz. Konuşmalarımın bir kısmı cımbızla alınıyor, yine de taktir mahkemenindir. Ön yargıya gerek yok, ben vatanını, milletini, Türk Cumhuriyetini seven bir insanım. Ne Cumhurbaşkanı, ne muhalefet benimle alakalı en ufak kötü bir şey söylemedi” ifadelerini kullandı.

Yarın 7 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara yağmur tatili var? Yarın 7 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara... Haberi Görüntüle

''DEVLET GÖREV VERSİN SAVAŞI DURDURAYIM''

Oktar, cinsel istismar iddialarına ilişkin ise, “Neymiş ben küçük kız çocuklarına tecavüz ediyormuşum. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey olsa yer, gök inlerdi. Cezam 10 bin yıla çıkacakmış, umurumda bile değil. Bu kararın bozulacağından ve aleyhime tek bir dava bile kalmayacağına eminim. Bu olayın olması için şuan Türkiye’deki siyasi atmosferin sakinleşmesini bekliyorum. Üzerimdeki yoğun baskıdan insanlar zevk alıyorlar.'' dedi.

Bir yıldan fazla bir süredir devam eden İsrail'in Gazze'deki soykırmına da değinen Adnan Oktar, ''Ben militan sol güçlerin gücünü kırmış biriyim. İsrail ve Kudüs arasındaki gerginliği ve Türkiye’nin bunalımını ortadan kaldırabilecek biriyim. Yeter ki fırsat verilsin bana. Hapisten çıkmama gerek bile yok" ifadelerini kullandı.

Zehra Gün KİMDİR? Zehra Gün neden, nasıl öldü? Zehra Gün KİMDİR? Zehra Gün neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

DURUŞMA SALONUNDA HAZIR EDİLMESİ İÇİN YAZI YAZILACAK

Ara kararını açıklayan mahkeme, Adnan Oktar’ın bir sonraki celse duruşma salonunda hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına ve sanık Oktar’ın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı ertelendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading