Yandex Metrica

Sitede Ara

Agatha All Along dizisi Agatha Harkness kimdir?

Agatha All Along dizisi Agatha Harkness kimdir?

Disney Plus'ın uzun zamandır heyecanla beklenen dizisi Agatha All Along 19 Eylül'de yayınlanan ilk bölümleriyle platformda yerini aldı. Dizi kısa sürede Disney Plus'ın en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başardı. Agatha All Along dizisisinde Agatha Harkness karakterini canlandıran başrol oyuncusunun kim olduğu izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Agatha All Along dizisi Agatha Harkness kimdir? Agatha Harkness'i hangi oyuncu oynuyor?

Gündem

18.09.2024, 15:48

Agatha All Along dizisi  Disney+'ta 19 Eylül'de yayın hayatına başladı. Ülkemizde son zamanlarda abone sayısını artıran Disney Plus'ın dünya genelinde en iddialoı yapımlarından biri olan Agatha All Along Marvel evreninin yeni dizisi olarak ekranlara geliyor. Wanda Maximoff’un eğitmeni Agatha Harkness’ı merkeze alan yeni dizinin dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenmesi bekleniyor. Agatha Harkness'ı canaldıran oyuncu performansı ile izleyicilerin dikkatini çekerken Agatha All Along dizisi Agatha Harkness kimdir? sorusu arama motorlarına sıkça sorulmaya başlandı.

CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine denk getirdiler CHP Cuma'yı umursamadı! Daha önce de yapmışlardı! Kurultayı namaz saatine... Haberi Görüntüle

AGATHA ALL ALONG DİZİSİ AGATHA HARKNESS KİMDİR?

Agatha All Along dizisinde Agatha Harkness rolüyle karşımıza çıkan Amerikalı aktris Kathryn Hahn izleyicilerden tam not almayı başardı. 

Marvel Sinematik Evreni mini dizisi WandaVision'da (2021) Agatha Harkness rolüyle dünya çapında bir fenomen haline geldi.

Bu rolüyle eleştirmenlerin beğenisini kazandı ve Sınırlı Dizi veya Filmde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.

Westchester, Illinois'de doğdu, ancak ailesi daha sonra zamanının çoğunu büyüdüğü Cleveland, Ohio'ya taşındı. Alman, İrlanda ve İngiliz kökenlidir. Northwestern Üniversitesi'nden tiyatro alanında lisans derecesiyle mezun oldu. Daha sonra Yale'de drama okuluna kaydoldu ve “Cabaret ‘de ’Sally Bowles” ve Molière'in “The Misanthrope” oyununda “kalpsiz Célimène” rollerinde oynadı. Kathryn'in kapsamlı bir sahne deneyimi vardır ve Huntington Theatre Company'nin Jon Robin Baitz'in “Ten Unknowns” prodüksiyonunda Alias'tan (2001) Ron Rifkin (Arvin Sloane) ile birlikte yer almıştır.

Kathryn, Williamstown Tiyatro Festivali'nde bir NBC casting direktörü tarafından “keşfedildiğinde” “Lily” rolünü aldı ve Crossing Jordan (2001) “Lily” rolü onun için yaratıcı/yapımcı Tim Kring tarafından yaratıldı.

Agatha-All-Along-dizisi-Agatha-Harkness-kim.jpg

Sinemada başrol oyuncusu olarak Hahn, Joey Soloway'in komedi-draması Öğle Keyfi (2013), komedi filmi Eyvah Annem Dağıttı! (2016) ve 2017 yapımı devam filmi ve Tamara Jenkins draması Özel Hayat (2018). Bu sonuncusuyla eleştirmenlerin beğenisini kazandı ve En İyi Kadın Oyuncu dalında Gotham Ödülü'ne aday gösterildi. Hayallerin Peşinde (2008), Yedi Dayanılmaz Gün (2014), Yarının Dünyası (2015), Ziyaret (2015) ve ilk Screen Actors Guild Award adaylığını aldığı Kaptan Fantastik (2016) gibi çeşitli dramatik filmlerde rol aldı. Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili (2018) ve Otel Transilvanya 4: Transformanya (2022) filmlerinde Ericka Van Helsing'i ve Akademi Ödüllü animasyon filmi Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018) Doktor Ahtapot'u seslendirdi.

Televizyonda Hahn, NBC sitcomu Park ve Bahçeler'de (2009) yinelenen bir konuk rolünde yer aldı ve bu rolüyle Komedi Dizilerinde En İyi Konuk Oyuncu dalında Eleştirmenlerin Seçimi adaylığı aldı, Amazon Prime Video komedi-drama dizisi Transparent'ta (2014) rol aldı ve bu rolüyle Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi. Hahn ayrıca Amazon Prime Video komedi dizisi I Love Dick (2016), HBO komedi mini dizisi Mrs. Fletcher (2019) ve HBO drama mini dizisi I Know This Much Is True'da (2020) rol aldı. Hahn, 2020'den bu yana Apple TV+ animasyon müzikal komedi dizisi Central Park'ta (2020) Paige Hunter'ı seslendirmektedir.

Los Angeles'ta yaşıyor ve oyunculukla meşgul olmadığı zamanlarda resim yapıyor ve yoga yapıyor. İki çocuk sahibi olduğu Ethan Sandler ile evlidir.

Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden Jandarma Komutanı hakkında açıklama Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden... Haberi Görüntüle

AGATHA ALL ALONG OYUNCULARI

Kathryn Hahn - Agatha Harkness

Joe Locke - Billy Kaplan

Sasheer Zamata - Jennifer Kale

Ali Ahn - Alice Wu-Gulliver

Maria Dizzia

Paul Adelstein

Miles Gutierrez-Riley - Billy'nin erkek arkadaşı

Okwui Okpokwasili

Debra Jo Rupp - Sharon Davis

Patti LuPone - Lilia Calderu

Aubrey Plaza - Rio Vidal

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading