Yandex Metrica

Ağrı Dağı'nda donarak can vermişlerdi: Felaketin görüntüleri ortaya çıktı

Ağrı Dağı'na yaptıkları zirve tırmanışını tamamlayan bir grup dağcı; dönüş için yeniden harekete geçtikten bir süre sonra 4 bin 600 metrede Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın grupta olmadığını fark etti. Ağrı Dağı’na yaptığı zirve tırmanışının ardından donarak hayatını kaybeden iki dağcının sis ve fırtınaya rağmen yaptıkları tırmanış öncesine ait son görüntüler yürek dağladı.

Gündem

22.07.2024, 16:09

Ağrı Dağı'na yaptıkları zirve tırmanışını tamamlayan bir grup dağcı; dönüş için yeniden harekete geçtikten bir sonra 4 bin 600 metrede Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı'nın grupta olmadığını fark etti. Ağrı Dağı’na yaptığı zirve tırmanışının ardından donarak hayatını kaybeden iki dağcının sis ve fırtınaya rağmen yaptıkları tırmanış öncesine ait son görüntüler yürek dağladı.

30 Ağustos Antalya Simge konseri saat kaçta başlayacak? Simge Sağın konseri nerede, ücretsiz mi? 30 Ağustos Antalya Simge konseri saat kaçta başlayacak? Simge Sağın... Haberi Görüntüle

DONARAK CAN VERDİLER

Yerel rehber Barzani Ceylan ve bir arkadaşı, olumsuz hava koşulları nedeniyle dağın zirveye yakın bölgesinde kaybolan 2 kişiyi bulmak için gece saatlerinde zirveye doğru tırmanışa geçti. Yerel rehber Barzani Ceylan, Dilek Gökbulak ile Muhammed Halim Dalgın'ın cansız bedenlerini 4 bin 900 rakımda buldu. Yapılan ihbarın ardından AFAD ekipleri, cenazelerin bulundukları yerden alınması için çalışma başlattı.

İzmir'de 9 Eylül (bugün) otobüsler ücretsiz mi? ESHOT otobüs, metro bedava mı? İzmir'de 9 Eylül (bugün) otobüsler ücretsiz mi? ESHOT otobüs, metro... Haberi Görüntüle

FELAKETİ ANLATAN GÖRÜNTÜLER

Yürekleri dağlayan olayda dağcıların kaybolduğu gün kar yağışının olduğu ve sıcaklığın ise -30 derecede olduğu belirtildi. Cansız bedenlerinin dağdan indirilmesi için çalışmalar devam ederken dağcıların sis ve fırtınaya karşı zor şartlarda yaptıkları tırmanışa ait görüntüler yürekleri dağladı. İki dağcının kaybolduğu aynı güne ait görüntülerde; görüş mesafesinin neredeyse sıfırın altına düştüğü öğrenildi. Söz konusu görüntgülerde fırtınanın şiddetli olduğu, dağcıların donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı görüldü.

Galatasaray Young Boys'u 1-0, 2-1, 3-2 (tek farla yenerse) ne olur? Galatasaray tur atlar mı? Galatasaray Young Boys'u 1-0, 2-1, 3-2 (tek farla yenerse) ne... Haberi Görüntüle

SON PAYLAŞIM YÜREKLERİ DAĞLADI

Ağrı Dağı'nda donarak hayatını kaybeden dağcılardan Amerikan vatandaşı olan Muhammed Halim Dalgın’ın ise sosyal medya hesabından paylaştığı son paylaşımda kendisine mezar olan Ağrı Dağı’nın ihtişamını dile getirdiği ortaya çıktı.

Kick Kennedy kimdir? Ben Affleck Jennifer Lopez'i Kick Kennedy ile mi aldattı? Kick Kennedy kimdir? Ben Affleck Jennifer Lopez'i Kick Kennedy ile... Haberi Görüntüle

TIRMANIŞI YARIM BIRAKMIŞ

Vefat eden dağcılardan Dilek Gökbulak’ın ise geçtiğimiz yıl Ağrı Dağı’na tırmanış için geldiği, ancak tırmanışı yarım bıraktığı öğrenildi. Geçen yıl yarım bıraktığı zirve tırmanışını bu sene gerçekleştiren Dilek Gökbulak dönüşte yolunu kaybederek vefat etmesi herkesi üzdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading