Aileler üzerinden kanlı kazanç! Yenidoğan çetesinin fiyat tarifesi ortaya çıktı

Aileler üzerinden kanlı kazanç! Yenidoğan çetesinin fiyat tarifesi ortaya çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan günlük 8 bin lira alabilmek için 12 bebeğin ölümüne neden olan vicdan yoksunu yenidoğan çetesi hakkında, her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. SGK'yı dolandırmak için yanlış tedavi ile bebeklerin canına kasteden yenidoğan çetesinin fiyat listesi ortaya çıktı.

Gündem

23.10.2024, 10:15

Anlaşmalı özel hastanelerde para için bebekleri öldüren "Yenidoğan çetesi soruşturması" etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyor.

"Yenidoğan çetesi"  iddianamesinde adı geçen hastaneler bir bir kapatıldı. Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturmada ilk tutuklamalar 22 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. 22 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'yi derinden sarsan olayla ilgili konuştu.

O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine! O şart kaldırıldı: A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanların dikkatine! Haberi Görüntüle

ÇETE NE ZAMAN ÇÖKERTİLDİ?

Bakan Memişoğlu, ''5 Mayıs 2023'te emniyeti devreye sokuyoruz ve yardımcılarıma 'Emniyet ve savcılık ne isterse 7/24 bunla ilgili destek verin' dedim. 25 Eylül 2023'te anlık olarak olağanüstü denetim yapıyoruz. Dosyaların birçoğu bu aşamada elde edilmiş oluyor.'' dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, deliller toplandıktan sonra 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi"nin çökertildiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

WhatsApp taleplere karşılık verdi: Hasretle beklenen özellik geliyor! Sevindiren gelişme... WhatsApp taleplere karşılık verdi: Hasretle beklenen özellik geliyor! Sevindiren gelişme... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yenidoğan çetesi soruşturmasında gözler artık mahkemede. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kısa süre içinde değerlendirilmesi bekleniyor. Şu ana kadar 10 hastanenin çalışma ruhsatı iptal edildi. Faaliyetler durduruldu. Koridorlar boş. Ölüm hastanelerinin camları ise taşlandı.

HÜRJET, havacılıkta çığır açıyor: İlk ses hızının aşan uçuş testiyle: Gökyüzünde yeni bir dönem başlattı! HÜRJET, havacılıkta çığır açıyor: İlk ses hızının aşan uçuş testiyle:... Haberi Görüntüle

FİYAT TARİFESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan SGK'yı dolandırmak için yanlış tedavi ile bebeklerin canına kasteden yenidoğan çetesinin fiyat listesi ortaya çıktı. Bebek çetesi, sezaryen için 27 bin 500 lira, normal doğum için 15 bin 500 lira ücret talep ediyordu.

Ayrıca doğum paketinde yatış süresi 4 gün olarak belirlenmiş. Paket kapsamında yatış öncesi kan tahlilleri, annenin muayenesi ve bebeğin işitme testi de yer alıyor. Ancak, "ekstra yapılan testlerde ödemeler çıkabilir" notu da bulunuyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading