Yandex Metrica

AK Parti'den Mavi Vatan'a 'Masal' diyen CHP'li vekile sert tepki: Mavi Vatanımız, Ana Vatanımızın ayrılmaz parçasıdır!

AK Parti'den Mavi Vatan'a 'Masal' diyen CHP'li vekile sert tepki: Mavi Vatanımız, Ana Vatanımızın ayrılmaz parçasıdır!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Türkiye'nin Mavi Vatan davasını 'Masal' olarak tanımlayan CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'a sert tepki gösterdi. Çelik, 'Mavi Vatanımız, Ana Vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır' dedi.  

Gündem

28.07.2024, 15:13

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türkiye'nin denizlerdeki egemenlik haklarını savunan Mavi Vatan için skandal bir ifade kullandı. Milli konulardaki gayri milli açıklamalarıyla gündeme gelen Tan, bu kez de Mavi Vatan'ı hedef aldı.

Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde TSK unsurlarının, Somali'nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek amacıyla bu ülkede 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Türkiye Büyük Milet Meclisi'nde kabul edildi. 

Tezkereye dair konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türkiye'nin proaktif dış politik hamlelerini eleştirerek skandal ifadeler kullandı. Mavi Vatan'ı da hedef alan Tan, Mavi Vatan'ın "masal" olduğunu iddia etti. 

Tan, "Bir ara tutturduğu Mavi Vatan masalından oldukça çabuk yüz geri etti." ifadesini kullandı. Namık Tan'ın "masal" ifadesine AK Parti'den sert tepki geldi.

Korsan yemin istifa getirdi: Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M istifa etti Korsan yemin istifa getirdi: Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı... Haberi Görüntüle

'MAVİ VATANIMIZ, ANA VATANIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Mavi Vatan davasını "Masal" olarak tanımlayan CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'a sert tepki gösterdi.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

CHP Milletvekili Sn Namık Tan'ın "Mavi Vatan" için "masal" demesi kabul edilemez, sorumsuz ve yakışıksız bir ifadedir. Bu, Türkiye'nin milli siyasetine karşı Yunanistan'ın sözde tezlerine destek veren, siyasi pusulasını kaybetmiş bir yaklaşımdır.

CHP'de "Mavi Vatan" için "yayılmacı politika" diyen dış politika kurmayı, yerini "Mavi Vatan" için "masal" diyen bir diğerine bırakmış, gözüküyor. Milli siyasetimize karşı bu yaklaşımla konuşan bazı CHP milletvekillerinin, Türkiye'ye karşı başka devletler tarafından kullanılan sözde tezleri bu şekilde defalarca sahiplenmeleri, siyasi savrulma ve sorumsuzluktur… Mavi Vatanımız, Ana Vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır…

"Mavi Vatan"daki milli hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yüce Meclis'imizin çatısı altında, Yunanistan'ın ve başka devletlerin iddialarını savunma noktasına savrulanların söyledikleri "siyasi masal" olmaktan öteye gitmez.

Yunanistan'ın iddialarıyla benzer siyasi masal yazanların, Türkiye'nin Ege'de ve Akdeniz'deki haklarına sahip çıkmayı bir an önce gündemlerine almaları daha sağlıklı bir yol olacaktır…

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading