AK Parti'den terör devletinin arz-ı mevud hayaline tepki: İsrail'in durdurulması gerekiyor

AK Parti'den terör devletinin arz-ı mevud hayaline tepki: İsrail'in durdurulması gerekiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, 'İsrail'in bölgede ortaya koymak istediği arz-ı mevud planının gerçekleşmemesi için Türkiye olarak her türlü desteğimizi, gayretimizi ortaya koyacağız.' dedi.  

Gündem

09.10.2024, 23:45

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, terör devleti İsrail'in Ortadoğu'da hayata geçirmek istediği arz-ı mevud hayaline tepki gösterdi. Bakan Tunç, İsrail'in durdurulması gerektiğini kaydetti. 

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül İsrail'in işgal ve soykırımının üzerinden bir yıl geçtiğini, bir yıl boyunca bir halkı ortadan kaldırmaya yönelik trajediyi tüm dünyanın izlediğini söyledi.

Savaş ve krizin bölgedeki halkı derinden etkilediğini vurgulayan Gül, Türkiye'nin de yakın coğrafyada yaşanan bu olaylardan doğrudan etkilendiğini ifade etti.

İsrail'in bölgedeki yayılmacılığı, soykırımı ve vahşetine son verilmesine yönelik tüm temasları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve ilgili tüm kurumların yoğun bir şekilde gerçekleştirdiğini söyleyen Gül, "Yakın zamanda İslam İşbirliği Teşkilatının da bu konuda çağrıya davet edilerek toplanması çok önemlidir. Elbette bu toplantılardan caydırıcı, müeyyide içeren yaptırımların ortaya çıkması gerekmekte. İsrail'in durdurulması gerekiyor. Bu konuda da Türkiye, üzerine düşen vazifeyi yerine getirmektedir." diye konuştu.

KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı? KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN DURDURULMASI GEREKİYOR"

Bölgedeki istikrarın Türkiye'nin ulusal güvenliğiyle doğrudan ilgili olduğunu dile getiren Gül, bölgede yanan ateşin sönmesi için Türkiye'nin mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğini vurguladı. Gül, "İsrail'in bölgede ortaya koymak istediği arz-ı mevud planının gerçekleşmemesi için Türkiye olarak her türlü desteğimizi, gayretimizi ortaya koyacağız." dedi.

Dün TBMM Genel Kurulunda çocukların korunmasına yönelik araştırma komisyonunun kurulduğunu anımsatan Gül, "Kadınlara yönelik şiddete, çocuklara yönelik istismara karşı hep birlikte mücadelemizi kesintisiz şekilde sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading