AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın ne kadar olacak

AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın ne kadar olacak

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 16 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen önergeyle, öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimine alınanlara yapılacak ödemede esas alınacak gösterge rakamı 18 bin 650'den 23 bin 310'a yükseltildi.

Gündem

13.07.2024, 12:31

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 16 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor.

Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına hazır olun Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına... Haberi Görüntüle

HER YIL ARTACAK

Öğretmen olarak istihdam edilecekler, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışı yükseköğretim programlarından mezun olan ve hazırlık eğitiminde başarılı olanlar arasından seçilecek. Akademide eğitim gören aday öğretmenlerin maaşı, her yıl memur maaşı arttıkça yükselecek. Yapılacak ödemeler, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak. 

Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına hazır olun Meteoroloji’den korkutan açıklama geldi! Bu bölgelerde yaşayanlar: Soğuk hava dalgasına... Haberi Görüntüle

EĞİTİMİN SÜRESİ 4 DÖNEM OLACAK

Hazırlık eğitiminin süresi 4 dönem olacak. Bu süre, öğretmen adayının mezun olduğu yükseköğretim programına göre 3 dönem olarak uygulanabilecek. Hazırlık eğitiminin içeriği, süresi ve hazırlık eğitimine ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Millî Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngören Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nde yer alan, akademide öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimine alınan adayların alacağı maaşlarla ilgili yeni bir düzenleme yapıldı.

Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Haberi Görüntüle

HER AY ÖDEME YAPILACAK

Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek. Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ödeme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'a 'SİHA' satacak mısınız sorusuna dikkat çeken yanıt Haberi Görüntüle

23 BİN 310'A YÜKSELTİLDİ

3 yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler talepleri halinde görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar mazerete bağlı olarak yapılacak yer değiştirmeler hariç olmak üzere 1 yıl süreyle yer değiştiremeyecek. Kabul edilen önergeyle, öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimine alınanlara yapılacak ödemede esas alınacak gösterge rakamı 18 bin 650'den 23 bin 310'a yükseltildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading