Akıllı robot deyip İzmir Belediyesi'ni böyle kazıkladılar: O parayla tam 5 tane satın alınabiliyor

Akıllı robot deyip İzmir Belediyesi'ni böyle kazıkladılar: O parayla tam 5 tane satın alınabiliyor

İzmir Fuarı'nın açılışında Özgür Özel ve Cemil Tugay'la boy gösteren robot görünümlü 'Sophia' büyük bir kazıklanma hikâyesinin ana aktörü oldu. Belediye, sadece 3 günlük kiralama bedeli olarak bir firmaya 2,6 milyon lira ödedi. Oysa bu parayla son teknoloji ürünü tam 5 adet robot satın alınabiliyor.

Gündem

22.09.2024, 11:47

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 93. Enternasyonel Fuarı açılışında sahneye çıkardığı 'Sophia' adlı robot görünümlü aygıt için astronomik kira bedeli ödediği ortaya çıktı. 

İzmir Fuarı'nın 30 Ağustos'taki açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte kurdela kesen Sophia'yı belediyeye 'Culina Event' adlı bir organizasyon şirketi kiraladı. 

Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı fuarcılık şirketi İZFAŞ, Culina Event şirketine sadece 3 gün için KDV hariç 2 milyon 647 bin 744 lira ödeme yaptı. 

Robot Sophia, Özgür Özel ve Cemil Tugay'la İzmir Fuarı açılışında

Vatandaşların özellikle sosyal medyada yoğun tepkisine neden olan bu astronomik bedel, işçilerine maaş ödeyemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerindeki soru işaretlerini artırdı. İzBB Başkanı Cemil Tugay, skandalın ortaya çıkmasından buyana bir açıklama yapmadı. 

Temizliğe devam! Fırat Kalkanı Bölgesi'nde 2 terörist öldürüldü Temizliğe devam! Fırat Kalkanı Bölgesi'nde 2 terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

İZMİR'İN PARASI KİMİN CEBİNE GİRDİ?

2 milyon 647 bin 744 liralık kiralama bedeli, Culina Event Organizasyon ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi'nin sahipleri olarak görünen Harun Gençtürk ile Muhammet Ersin Aşcıgil'in cebine girdi. 

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları, Gençtürk ile Aşcıgil'in 5 Ocak 2023 tarihinde kurulan şirkette yarı yarıya pay sahibi olduğunu gösteriyor. 

Culina Event Organizasyon şirketinin sahibi Muhammet Ersin Aşcıgil

Bu uyanık işadamları sadece 3 gün için 2,6 milyon TL tahsil ederek İzmir Belediyesi kaynaklarına darbe vururken aynı parayla satın alınabilecek robotların sayısı akıllara durgunluk veriyor. Çünkü İzmir Fuarı'nda boy gösteren robot görünümlü Sophia için ödenen parayla son teknoloji 5 adet insansı robot alınabiliyor. 

Çinli Unitree firmasının ürettiği yeni teknoloji ürünü robot, şirketin internet sitesinde 16 bin dolar bedel karşılığında satışta. 

CHP ise robot görünümlü aygıta sadece 3 gün için 77 bin 850 dolar ödedi. CHP bu parayla 5 adet insansı robot alarak belediye işlerinde kullanma fırsatını kaçırdı. 

Çin merkezli başka firmaların daha uygun fiyata değişik türlerde insansı robotu bulunuyor. Akıllı robot sektöründe durum böyleyken CHP'li Cemil Tugay'ın 2,6 milyon lirayı niçin Harun Gençtürk ile Muhammet Ersin Aşcıgil'in cebine aktarmayı seçtiği merak konusu.  

Habere Tepki Ver

0

1

4

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading