Yandex Metrica

Akıllı telefonlar da patlar mı? İsrail'in saldırısı sonrası akıllardaki soruyu uzman isim cevapladı!

Akıllı telefonlar da patlar mı? İsrail'in saldırısı sonrası akıllardaki soruyu uzman isim cevapladı!

Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Lübnan’ın birçok bölgesinde patlatılan cihazlar nedeniyle yüzlerce Hizbullah mensubu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Cep telefonları uzaktan patlatılabilir mi? sorusu da bu olayla birlikte dünya genelinde herkes tarafından araştırılıyor.   

Gündem

21.09.2024, 15:12

İsrail’in Lübnan’a yaptığı siber saldırı dünya genelinde teknolojik cihazlarda birçok konunun tartışılmasına neden oldu. Teknolojik cihazların günlük hayatın her alanında kullanıldığı günümüzde özellikle cep telefonlarının tehlikeli olup olmayacağı düşüncesi gündemde en çok konuşulan konuların başında yer alıyor. 

Uçakta ortalığı birbirine katmıştı! THY'den o yolcu hakkında açıklama Uçakta ortalığı birbirine katmıştı! THY'den o yolcu hakkında açıklama Haberi Görüntüle

KULLANDIIĞIMIZ TEKNOLOJİK CİHAZLAR GÜVENLİ Mİ? 

Lübnan'da İsrail'in çağrı cihazlarına yönelik saldırısı ile evlerdeki telefonlar ve bilgisayarlar güvenli mi sorusu akıllarda. Uzmanlar, "teknoloji güvenliği, gıda güvenliği kadar önemli" uyarısında bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında arbede! AK Partili ve CHP'li üyeler birbirine girdi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında arbede! AK Partili ve CHP'li... Haberi Görüntüle

AKILLI CEP TELEFONLARI DA PATLAYABİLİR Mİ? 

İsrail'in Lübnan'a önce çağrı cihazı ardından telsizler üzerinden yaptığı siber saldırılar, herkesin evindeki, elindeki telefonlar ve akıllı cihazlarla ilgili kaygılanmasına neden oldu. Herkesin aklındaki soru: Kiminin başucunda uyuduğu telefonlar, çocukların ellerindeki tabletler, bilgisayarlar aynı şekilde patlar mı? sorusu. 

Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lübnan'daki saldırıya dair açıklamalar: 'İsrail'in katliamlarının sınırı yok' Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Lübnan'daki saldırıya dair açıklamalar:... Haberi Görüntüle

GÜVENLİ OLMASI ÇİN YERLİ VE MİLLİ OLMASI ŞART 

Kamu Bilişim Derneği Başkanı Gökhan Özbilgin, 'Teknoloji yaşamın çok içinde. Basit önlemleri almamız lazım. Gıda güvenliğine önem verirken, teknolojide uzak kalıyoruz. Teknoloji güvenliği gıda güvenliği kadar önemli.' dedi.

Teknoloji güvenliğinin gıda güvenliği kadar önemli olması için ilk şartının yerli milli üretim olduğunun altını çizen Özbilgin, ''Bizim istemediğimiz, tahmin edemeyeceğimiz bir şeyin olmasını istemiyoruz. Kontrol edemediğimiz donanımlar olursa, o süreçte sıkıntı yaşarız. Siber güvenlik anlamında farkındalık sağlarsak, musibet olmadan gücümüzü artırmamız gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Annem Ankara dizisi Sibel kimdir? Sibel'i hangi oyuncu oynuyor? Annem Ankara dizisi Sibel kimdir? Sibel'i hangi oyuncu oynuyor? Haberi Görüntüle

YERLİ OLMAYAN TELEFONLARI NASIL KONTROL EDEBİLİRİZ? 

CNN Türk'e konuşan Gökhan Özbilgin, "Basit kontroller var, şifreden başlayan ve bilmediğiniz bir ikinci el telefon aldığınızda gerekli önlemleri almanız lazım. Bataryaların belirli bir zaman içinde kontrolü gibi konular var." dedi.

Kamu Bilişim Derneği Başkanı Gökhan Özbilgin, akıllı telefon kullanıcısının telefonun açılıp açılmadığını, bataryasının değiştirilip değiştirilmediğini bilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ürün ve tedarik zincirinde "tamper proof" adı verilen kurcalamaya dayanıklılık kontrollerinin yapılmasının önemine vurgu yaptı. 

Akıllı telefonlar, çağrı cihazlarına kıyasla çok daha gelişmiş güvenlik önlemlerine sahip. Hem donanım hem de yazılım tarafında birçok güvenlik katmanı bulunur. Örneğin bataryanın aşırı ısınmasını önlemek amacıyla devre dışı bırakma mekanizmaları veya cihazın kendini kapatma işlevleri vardır. Bu nedenle modern akıllı telefonların hacklenerek bataryalarının patlatılması neredeyse imkansızdır.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading