Yandex Metrica

AKOM'dan megakente uyarı! Gün içinde bu saatler dikkat: Sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji ve AKOM, İstanbullulara uyarı üstüne uyarı yapıldı. Megakentte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini aniden gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak.

Gündem

04.07.2024, 13:14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'yi bugün sağanak yağış ve fırtınalı hakim olacak. Marmara bölgesi başta olmak üzere özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da şiddetli yağış ve fırtına riski yüksek.

İstanbul'da, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava, yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM tarafından yapılan açıklamada megakentte sağanak yağışın etkili olacağı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Marmara'da İstanbul için alarm verildi.

İstanbul'da 5 katlı binada büyük yangın: Mahsur kalanlar var İstanbul'da 5 katlı binada büyük yangın: Mahsur kalanlar var Haberi Görüntüle

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ HAKİM OLACAK 

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerini yer yer çok bulutlu bir hava bekliyor. Marmara, Kuzey Ege, İç Ege'nin güney kesimleri, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güneydoğu kesimleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor. Öğleden sonra ise Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kuvvetli yağış riski yüksek.

SİHA, F-16 savaş uçakları ve helikopterler tek tek imha etti! 2 bine yakın terörist böyle öldürüldü SİHA, F-16 savaş uçakları ve helikopterler tek tek imha etti!... Haberi Görüntüle

AKOM'DAN UYARI

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan da (AKOM) yapılan uyarıda, yarın megakentte metrekareye 3 ila 10 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği açıklandı. Rüzgarın ise poyrazdan orta kuvvette, akşam ise sert eseceği duyuruldu.

3 Temmuz'da başlıyor: Haliç köprüsü trafiğe kapatılıyor! 3 Temmuz'da başlıyor: Haliç köprüsü trafiğe kapatılıyor! Haberi Görüntüle

OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ  OLUN 

Öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading