Yandex Metrica

Alevlerle mücadele devam ediyor! Türkiye yanıyor, ciğermiz yanıyor: Birçok ev tahliye edildi

Türkiye genelinden peş peşe yangın haberleri geliyor. Ülkenin dört bir yanını saran alevlerle mücadele ise soluksuz bir şekilde devam ediyor. Bakan Yumaklı, İzmir yangınıyla ilgili son durumu açıkladı ve yerleşim yerlerinde bir risk olmadığını belirtti. 

Gündem

30.06.2024, 17:15

Ülke geneline yükselen alevlerle mücadele dün öğle saatlerinden itibaren son sürat devam ediyor. İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçesinde, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde ve Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yangın çıktı. 5 ildeki yangınları söndürmek için çalışma başlatıldı.

Öte yandan İzmir Menderes'teki orman yangınında kırsal Çamönü Mahallesi'nde bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi. 

İzmir'deki yangınla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Yangın, söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu! Son dakika... Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu! Haberi Görüntüle

ZARAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve Aydın'ın Kuşadası ilçe sınırlarını aşan yangından etkilenen alanlar, gri ve siyah renge büründü. Dron ile çekilen görüntülerde, Selçuk-Kuşadası yolu çevresinde zarar gören ormanlık alan ve ekiplerin devam eden çalışmaları yer aldı.

İzmir'de başlayan yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıçramıştı. Selçuk'ta 350, Menderes'te 150 hektar kül oldu.

İzmir'deki orman yangınlarına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Yumaklı, "Yangın söndürme uçaklarımız, helikopterlerimiz ve kara gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orman Kahramanları, Aydın Kuşadası ve İzmir Selçuk için canla başla görevinin başında." dedi.

2024 LGS birincileri listesi | LGS'de kaç kişi 500 tam puan aldı? 2024 LGS birincileri listesi | LGS'de kaç kişi 500 tam... Haberi Görüntüle

ANTALYA YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Bilginler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 8 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 3 su tankeriyle ile müdahale ettiği alevler, büyümeden söndürüldü. Yangında 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

2024 LGS sonuçları neden açıklanmadı? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? 2024 LGS sonuçları neden açıklanmadı? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Haberi Görüntüle

YANGIN KONTOL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Selçuk, Menderes ve Susurluk'ta yangınla mücadelemiz olduğunu söylemiştik. An itibarıyla 3 yangınımız da kontrol altına alındı.' dedi. Can kaybı ve yaralanan vatandaşın olmadığını da belirten Bakan Yumaklı, Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu, Çeşmede'ki yangının sigara izmaritinden çıktığının belirlendiğini duyurdu.

Önümüzdeki hafta bölgede şiddetli rüzgarın beklendiğini söyleyen Bakan Yumaklı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yumaklı, şu anda aktif bir yangının olmadığını da söylerek, 'Küçük bir ateşin bile çok ağır sonuçları olabilir, dikkat edelim' dedi.

Türkiye en iyi grup 3.'sü olur mu? Türkiye Çekya'ya yenilirse gruptan çıkar mı? Türkiye en iyi grup 3.'sü olur mu? Türkiye Çekya'ya yenilirse... Haberi Görüntüle

İŞTE YANGININ ÇIKIŞ ANI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading