Sitede Ara

Aleyna Çakır iddianamesinde dikkat çeken detay: Ümitcan Uygun için istenen hapis cezası belli oldu

Aleyna Çakır iddianamesinde dikkat çeken detay: Ümitcan Uygun için istenen hapis cezası belli oldu

3 Haziran 2020 yılında ölü bulunan Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen’in şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma 4.5 yıl sonra tamamlandı. Baş şüpheli olarak görülen Ümitcan Uygun hakkında ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçundan 10 yıla kadar, ‘Eziyet etme’ suçundan 8 yıla kadar olmak üzere toplam 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Gündem

26.10.2024, 17:45

Ankara'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun'un (28), Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili tutuklu yargılandığı davanın soruşturması 4,5 yıl sonra tamamlandı.

Hatırlanacağı üzere 2020 yılında Türkiye'nin günlerce konuştuğu Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'in şüpheli ölümü damga vurmuştu. Aradang eçen 4,5 yıl sonra Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili yeni iddianame hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlamış olduğu iddianamede baş şüpheli Ümitcan Uygun'un toplam 18 yıla kadar hapsi istendi. Toplam 38 sayfa olan iddianamede Ümitcan Uygun ile Sema Esen'in son yazışmaları da yer aldı.

Fenerbahçe Beko - Maccabi Tel Aviv maçı iptal mi edildi? Yeri mi değiştirildi? Fenerbahçe Beko - Maccabi Tel Aviv maçı iptal mi edildi?... Haberi Görüntüle

ÜMİTCAN UYGUN'UN 18 YIL HAPSİ İSTENDİ

2020 yılında Ankara'daki evinde şüpheli bir şekilde cansız bedeni bulunan Aleyna Çakır'a yönelik şiddet içeren video kayıtlarının ardında olay yerinde DNA izine rastlanan Ümitcan Uygun'un, 'intihara teşvik etme ve intihar kararını kuvvetlendirme' ve 'eziyet etme' suçlarından toplam 18 yıl hapsi istendi.

TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni adım! TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni... Haberi Görüntüle

ALEYNA ÇAKIR ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Soruşturma kapsamında ifade veren Ümitcan Uygun'un serbest bırakıldığı bildirildi. Aleyna Çakır'ın ölümünden önce sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddete maruz kaldığı video kayıtları sosyal medyada yayınlanmıştı. Aleyna Çakır'ın bunun üzerinde Uygun'dan şikayetçi olarak koruma talep ettiği ortaya çıktı.

Ankara Başsavcılığı'nın sonradan yaptığı açıklamada, Aleyna'nın öldürülmeden önce 17 Nisan'da darp edilmesiyle 3 Haziran'daki ölümü arasında bağlantı bulunmadığını' savunmuştu. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, 'Aleyna Çakır'ın ası fiili sonucu hayatını kaybettiğini ve ası fiilinin canlı olduğu sırada gerçekleştirdiği' kaydedildi.

İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı! 16 Ekim İtibarıyla doluluk oranı ne kadar? İstanbul'un su durumu belli oldu: Barajların doluluk oranını İSKİ açıkladı!... Haberi Görüntüle

''İNTİHAR EDECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM''

2 Haziran 2020 günü Aleyna Çakır'ı evine bıraktıktan sonra arkadaşının arabasıyla evden ayrılığını öne süren Ümitcan Uygun, 'ayrıldıktan sonra saat 01:00 sularında Çakır'ın kendisine mesaj attığını ve intihar edeceğini hiç düşünmediğini' söyledi. Ertesi gün Çakır'a ulaşamayınca arkadaşına çilingir çağırmasını isteyen Uygun, Sema Esen'in bu şekilde intihar ettiğini öğrendiğini öne sürdü.

29 Ekim Ankara Ebru Gündeş konseri saat kaçta, ne zaman? Konser nerede, ücretsiz mi? 29 Ekim Ankara Ebru Gündeş konseri saat kaçta, ne zaman?... Haberi Görüntüle

MESAJLAŞMALAR İDDİANAMEDE YER ALDI

Söz konusu iddianamede Sema Esen ile Ümitcan Uygun arasında geçen mesajlaşmalar da yer aldı. Mesajlaşmalarda Ümitcan Uygun'un Sema Esen'e kendisini sürekli olarak aramasından ve eve gelmesini istemesinden bıktığı ve artık kendisini rahat bırakmasını istemesi üzerine yazışmanın ölüm üzerine sürdürüldüğü belirtildi. Ümitcan Uygun'un kendisinden vazgeçtiğini öğrenen Aleyna Çakır'ın ölümü düşünmeye başladığı iddia edildi.

Baykar paylaştı! Bayraktar TB3 PT-2 SİHA bir testi daha tamamladı Baykar paylaştı! Bayraktar TB3 PT-2 SİHA bir testi daha tamamladı Haberi Görüntüle

AİLENİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sema Esen ailesinin avukatı Umur Yıldırım'ın yaptığı açıklamada, 'iddianamenin kasten öldürme suçundan düzenlenmediği, İddianamede 'intihara yönlendirme' ve 'eziyet' suçlarından yargılanma istendiğini' vurgulayarak ' iddianame kapsamında bir insanın kendisini bir ila bir buçuk metrelik bornoz kuşağı ile 2 metre bile olmayan bir kapının arkasına asarak öldürmeye çalışmasının kabul edilmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu' belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading