Ali Rıza Yıldırım kimdir? Yıldırımlar Holding sahibi kim?

Ali Rıza Yıldırım kimdir? Yıldırımlar Holding sahibi kim?

Yıldırımlar Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım Eti Krom işletmesindeki çalışanların maaş artışı talebine sert tepki vermiş ve bu görüntüler sosyal medyada hızla yayılmıştı. Ali Rıza Yıldırım'ın konuşması ise sosyal medyada büyük ses getirdi. Yaşanan olayların ardından Ali Rıza Yıldırım kimdir? Yıldırımlar Holding sahibi kim? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.    

Gündem

12.07.2024, 15:27

Elazığ’da bulunan Eti Krom işletmesinde çalışan işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlarında artış talebi ile başlatılan eylem yeni bir boyut kazandı. Yaşanan olayın ardından Ali Rıza Yıldırım kimdir? Yıldırımlar Holding sahibi kim? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. 

İstanbul'un klasiği haline geldi! Yine İETT kazası: Yaralılar var! İstanbul'un klasiği haline geldi! Yine İETT kazası: Yaralılar var! Haberi Görüntüle

ALİ RIZA YILDIRIM KİMDİR?

Ali Rıza Yıldırım "YILDIRIM Şirketler Grubu"nun sanayi ve ticaret faaliyetlerini oluşturan temel girişimlerin öncüsü olan bir isimdir.

Ali Rıza Yıldırım 29 Mayıs 1957 tarihinde Sivas’ta dünyaya geldi. 

Baba Garip Yıldırım tarafından 1963 yılında Samsun’da kurulan ve inşaat malzemeleri ticareti yapan “Garip YILDIRIM ve Oğulları” firması sayesinde iş dünyasına erken yaşlarda atılmıştır. 

Kariyerinin ilk döneminde satış ve pazarlama alanında faaliyet göstermiştir. 

Ali Rıza Yıldırım ailenin en büyük oğludur. 

En büyük çocuk olmanın verdiği sorumluluk nedeniyle girişimcilik ile firmanın faaliyetlerinin büyümesinden ve çeşitlenmesinde büyük rol üstlenmiştir. 

1970 yılında iş hayatına başlayan Ali Rıza Yıldırım pek çok alanda iş deneyimine sahiptir.

55 yıllık deneyimi ile YILDIRIM Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 

1980’li yıllarda, Sovyetler Birliği’nde yapılan ekonomik reformların getirdiği olanakları gözlemledikten sonra, 1988 yılında ilk dış ticaret ilişkilerini kurmuştur. Özellikle Sibirya bölgesindeki Rus kömür madeni işletmecileri ile iş birlikleri geliştirmiş, Türkiye’de ilk kez ithal kömür ticaretini başlatmıştır.

1995 yılında, aile şirketinin faaliyetlerinin Samsun’da kısıtlı kalmaması inancıyla, şirketin bir kısmını İstanbul’a taşıyarak, 2000 yılında denizcilik sektörüne atılmış, ithalat ve ihracat faaliyetlerinin büyük bir hızla gelişmesine ve şirketin büyümesine liderlik etmiştir.

Ali Rıza Yıldırım’ın sahibi olduğu Yıldırımlar Holding, Metaller ve Madencilik, Limanlar ve Terminaller, Gübreler ve Kimyasallar, Enerji Gücü, Nakliye ve Lojistik, Enerji Emtiaları, Uluslararası Ticaret, Finansal Yatırımlar ve Beykoz Kundura dallarında farklı şirketleriyle iş yapıyor.

Ali Rıza Yıldırım Avrupa’nın birçok ülkesindeki sanayi tesislerinin Grup bünyesine katılmasını sağlamış olup, halen girişimcilik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ali Rıza Yıldırım evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Son dakika... Elazığ'da deprem! AFAD verileri açıkladı Son dakika... Elazığ'da deprem! AFAD verileri açıkladı Haberi Görüntüle

YILDIRIMLAR HOLDİNG KİMİN, SAHİBİ KİM?

Yıldırımlar Holding ülkemizin önde gelen holdingleri arasında yer alıyor. Pek çok alanda faaliyet gösteren Yıldırımlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım'dır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading