Yandex Metrica

Aliyev meclisi feshetti: Azerbaycan erken seçime gidiyor

Aliyev meclisi feshetti: Azerbaycan erken seçime gidiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, kararname yayımlayarak Milli Meclis'i feshetti. Kararnameye göre kasımda yapılması planlanan genel seçimler 1 Eylül tarihinde gerçekleşecek.  

Gündem

28.06.2024, 16:04

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclis'i feshederek genel seçimlerin 1 Eylül'de yapılması kararı aldı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan kararnamede, ülkenin yasama organı Milli Meclisi'nin feshedildiği ifade edildi. Kararname uyarıca, kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler, 1 Eylül'de düzenlenecek.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü Haberi Görüntüle

MECLİS'TEN ALİYEV'E 'COP29' BAŞVURUSU

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin 11-22 Kasım 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29 Taraflar Konferansı'na (COP29) ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla 'meclisi feshetmesi ve kasımda yapılması planlanan genel seçimlerin iki ay öne alınması' için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e başvuruda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Milli Meclis'in bu kararını anayasaya uygunluğunu değerlendirmesi için Anayasa Mahkemesi'ne göndermişti. Mahkeme, Milli Meclisin feshedilmesi ve genel seçimlerin öne alınmasının anayasaya uygun olduğuna karar vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading