Alkollü teşvikine darbe! Düzenlemenin yürürlüğe girmesi için geri sayım başladı

Alkollü teşvikine darbe! Düzenlemenin yürürlüğe girmesi için geri sayım başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni tebliğ ile alkollü içki servisinde kullanılan materyallerin yalnızca belirli amaçlarla kullanımı sınırlandırıldı. Düzenleme, 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Gündem

09.10.2024, 15:08

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmeye hazır hale geldi. Tebliğ, açık alkollü içki satış belgesine sahip iş yerlerinde kullanılan çeşitli servis materyallerinin, yalnızca alkollü içki servisi ve tüketimi amacıyla kullanılabileceğini hükme bağlıyor.

FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o iddiaları yalanladı! FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o... Haberi Görüntüle

MATERYALLERDE MARKA VE LOGO KULLANIMI SERBEST, FARKLI AMAÇLAR YASAK

Yeni düzenlemeye göre, alkollü içkilerin piyasaya arz ambalajı bozulan hallerde kullanılan bardak, sürahi, karaf, tirbuşon, açacak gibi çeşitli servis kaplarında alkollü içki marka, amblem ve logolarına yer verilebilecek. Ancak bu materyallerin üzerinde yalnızca piyasaya arzına izin verilmiş alkollü içkilerin orijinal ambalajlarındaki marka ve logolar kullanılabilecek. Logo dışında herhangi bir ibare ya da açıklama ise yasak olacak.

Bunun yanı sıra, bu materyallerin yalnızca alkollü içki servisi amacıyla kullanılabileceği ve başka amaçlarla kullanımının yasaklandığı belirtildi. İhlal halinde, bu tür materyaller teşvik edici reklam olarak değerlendirilecek ve idari para cezasına tabi tutulacak.

İlk ara tatil ne zaman? 2024 Kasım tatili hangi gün başlıyor? İlk ara tatil ne zaman? 2024 Kasım tatili hangi gün... Haberi Görüntüle

DÜZENLEME 6 AY SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Tebliğ, yayım tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Bu süre zarfında, alkollü içki satışı yapan iş yerlerinin yeni düzenlemeye uyum sağlaması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, tebliğin yürürlüğe girmesiyle denetimlerini sıkılaştırarak, kurallara uymayan işletmelere idari yaptırımlar uygulayacak.

Bu yeni düzenleme ile alkollü içki satış ve tüketim alanlarında kullanılan materyallerin sınırlandırılmasıyla, reklam ve teşvik unsurlarının azaltılması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading