Yandex Metrica

Almanlara Bozkurt cevabı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda maçını izlemek üzere Berlin'e gidiyor

Almanlara Bozkurt cevabı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda maçını izlemek üzere Berlin'e gidiyor

Ankara ile Berlin arasında 'Bozkurt' gerilimi sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak EURO-2024 çeyrek final karşılaşmasını izlemek üzere Almanya'ya gitme kararı aldı. 

Gündem

04.07.2024, 18:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bozkurt' gerilimi sonrası Türk Milli Takımına bizzat destek vermek üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gidiyor. 

Londra merkezli yayın organı Middle East Eye platformunun Ankara temsilcisi Ragıp Soylu'ya konuşan kaynaklar, Erdoğan'ın Türkiye-Hollanda maçını Berlin'de izleyeceğini kaydetti.  

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın cumartesi günü oynanacak çeyrek final maçında şeref tribününde Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak. 

Erdoğan'ın maçı izleme kararı Türk Devletleri Teşkilâtı zirvesine katılmak üzere Azerbaycan'a yapacağı planlı seyahatin iptal edilmesi sonrasında geldi. Zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılması bekleniyor. 

Bakan rakam açıklayıp müjdeyi verdi: Yeni halk plajları geliyor Bakan rakam açıklayıp müjdeyi verdi: Yeni halk plajları geliyor Haberi Görüntüle

TÜRKOFOBİK KESİMLER TİKSİNİYOR 

Türk Milli Takımı, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup etmiş ve Ay Yıldızlıların gollerine imza atan Merih Demiral, sahadaki sevinci sırasında Bozkurt selamıyla boy göstermişti. 

Demiral'ın Bozkurt selamı, Türkofobik/İslamofobik kesimlerin tüylerini diken diken etmeye yetti.

PKK/YPG terör örgütü destekçilerinin görüşlerini paylaşan Alman basını, Türk futbolcu hakkında soruşturma çağrısında bulunurken, hem FETÖ hem de PKK'ya beslediği sonsuz sempatiyle ünlü Alman  hükümeti, bu yöndeki kara propagandayı savundu. 

Merih Demiral, Avusturya'ya attığı golün ardından böyle sevinmişti.

UEFA Disiplin Kurulu, millî futbolcu hakkında soruşturma başlatırken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise "Türk aşırı sağcılarına ait sembollerin Alman stadyumlarında yeri yok" dedi. 

Ankara-Berlin hattında ipleri bir kez daha geren bu beyan sonrası Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışışleri Bakanlığı'na çağrıldı. Berlin yönetimi ise buna cevap olarak Türkiye'nin Almanya'daki elçisine aynı işlemi uyguladı. 

FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri öğrenci, 22 asker, gözaltında FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri... Haberi Görüntüle

BERLİN KENDİ İSTİHBARAT KURUMUNU YALANLADI

Türk Dışişleri Bakanlığı, skandal sonrası yayınladığı açıklamada, "Bozkurt işareti Almanya'da yasaklanmış bir sembol değil. Alman yetkililerin Sayın Demiral'a gösterdiği tepkiler kendi içinde yabancı düşmanlığı içermektedir" denildi. 

Anayasayı Koruma Teşkilâtı olarak bilinen Alman istihbarat kurumunun 2023 Eylül'ünde yayınladığı raporda ise "Her Bozkurt işareti yapan 'aşırı sağcı' olarak kabul edilemez" deniliyor. Alman hükümeti Bozkurt işaretini hedef alan tutumuyla kendi istihbarat kurumunun bu ifadelerini yalanlamış oldu. 

Türkiye ile Almanya arasında Bozkurt gerilimi sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maçı bizzat Berlin'e izleyecek olması, hem UEFA hem de Almanlara mesaj olarak algılanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading