Yandex Metrica

Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor

Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor

Almanya, düzensiz göçü durdurmak için etkili bir mücadele başlattı. Tüm kara sınırlarında uygulanacak sıkı denetimler, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Sınırlarda pasaport kontrolü uygulamayan başlayan Almanya'nın bu kararı, Schengen Bölgesi komşularının tepkisine neden oldu.  

Gündem

16.09.2024, 12:33

Almanya, düzensiz göçle mücadeleyi gerekçe göstererek dokuz komşu ülke sınırında pasaport kontrolü uygulamasına resmen başladı.

Almanya'nın tüm kara sınırlarında düzensiz göçe ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı sınır kontrolleri ilan edildi.

Alman haber ajansı DPA'ya göre, İçişleri Bakanı Nancy Faeser, söz konusu önlemin "sınır ötesi suçlarla mücadele ve yasadışı göç oranını sınırlama" amacı taşıdığını söyledi.

Faeser, sınır kontrolünün güvenlik durumuna göre sıklık ve sürenin belirleneceği "hedefli bir çalışma" olacağını aktardı.

Ezgi Güngör kimdir? Miss Turkey finalisti Ezgi Güngör ne iş yapıyor? Ezgi Güngör kimdir? Miss Turkey finalisti Ezgi Güngör ne iş... Haberi Görüntüle

SCHENGEN'İN MERKEZİ

Almanya, Schengen Anlaşması uyarınca 29 üye ülke arasındaki iç sınır kontrollerinin kaldırıldığı ve pasaport kontrollerinin yalnızca dış sınırlarda ve havaalanlarında zorunlu tutulduğu Schengen Bölgesi'nin merkezinde yer alıyor.

Sır perdesi aralanıyor! Narin Güran'ın katili kim? 21 kişi gözaltına alındı: Otopsi işlemi devam ediyor Sır perdesi aralanıyor! Narin Güran'ın katili kim? 21 kişi gözaltına... Haberi Görüntüle

KOMŞU ÜLKELER TEPKİ GÖSTERDİ

Önlemlerin yürürlüğe girmesinin ardından bazı komşu ülkeler sınırlardaki trafik sıkışıklığı konusunda endişelendiğini belirtti.

Danimarka polisi sınır ötesi yolculara kuyruklarda beklememek için normalden daha erken yola çıkmaları yönünde tavsiyede bulundu.

6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Borsa kapanmadan Fitch Türkiye kararını açıklar mı? 6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta... Haberi Görüntüle

"POLONYA İÇİN KABUL EDİLEMEZ"

CNN'de yer alan habere göre Polonya Başbakanı Donald Tusk, kara sınırındaki kontrollerin sıkılaştırılmasının Polonya için kabul edilemez olduğunu belirterek Varşova'nın etkilenen tüm ülkelerle acil görüşmeler talep edeceğini söyledi.

Yunanistan ve Avusturya ise Almanya'nın reddettiği göçmenleri kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading