Yandex Metrica

Anayasa kuralları değil havuz kuralları geçerli! 28 Şubat zihniyeti azdı: Başörtülü diye havuza almadılar!

Anayasa kuralları değil havuz kuralları geçerli! 28 Şubat zihniyeti azdı: Başörtülü diye havuza almadılar!

Halkın değerlerine, inancına, kültürüne, siyasi tercihine yapılmış olan darbenin üzerinden geçen uzun zamana rağmen bu zihniyet, çalışma hayatımızın her alanında  karşımıza çıkmaya devam ediyor. Kokuşmuş zihniyet son olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde kendini gösterdi. Türkiye Spor Yazarları Derneği, kendi üyesi olan Mehmet İzmirlioğlu’nun eşini, başörtülü diye, Beşiktaş’taki yüzme havuzunun bulunduğu tesise almadı.

Gündem

30.08.2024, 12:54

28 Şubat'ın karanlık zihniyeti son günlerde karşımıza çıkan olaylarda yeniden karşımıza çıkmaya başladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği, kendi üyesi olan Mehmet İzmirlioğlu’nun eşini, başörtülü diye, Beşiktaş’taki yüzme havuzunun bulunduğu tesise alınmadı. 

Anayasayla birlikte kamudaki ayrımcılığın kalktığı Türkiye’de bazı kesimler, dindarlara başörtüsü yasağının uygulandığı 28 Şubat zihniyetini sürdürmeye devam ediyor. Son örnek Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) yaşandı. TSYD üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu, dün saat 12.30 sıralarında derneğin Beşiktaş, Levent’teki tesisine gitti. Burada eşiyle birlikte havuza girmek isteyen İzmirlioğlu'na dernek görevlileri müdahale ederek eşinin kapalı olması nedeniyle açık havuzu kullanamayacağını söyledi. 

Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne cevap verdi! Popüler yapay zeka ChatGPT, Müslüman çıktı! Dini sorulara bakın ne... Haberi Görüntüle

"BURASI BİZİM KURALLARIMIZLA YÖNETİLİYOR"

Yapılan muamelenin yasağının kabul edilemez olduğunu görevlilere ifade eden İzmirlioğlu, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'le konuşmak için Levent'te bulunan dernek genel merkezine gitti. Dernek Başkanı ile konuşan İzmirlioğlu, skandal olayın yakışıksız olduğunu söyledi. Tongsir ise havuzun dernek tarafından işletildiğini ve derneğin de kendilerinin belirledikleri kurallarla yönetildiğini söyleyerek skandal bir açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız Haberi Görüntüle

DERNEK BAKANLIĞIN DESTEĞİYLE AÇILMIŞTI 

 Anayasaya aykırı bir şekilde başörtüsüne yasak uygulayan Tongsir, yasakçı tutumundan geri adım atmadı. Tongsir’in başında olduğu TSYD, havuzu 2019 yılında bir yıl kapalı kaldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle açmıştı.

Osimhen neden kadro dışı kaldı? Osimhen Napoli'de ne yaptı? Osimhen neden kadro dışı kaldı? Osimhen Napoli'de ne yaptı? Haberi Görüntüle

İLK SKANDALLARI DEĞİL 

Benzer bir durumun gazeteci İrfan Yirmibeş'in de başına geldiği ortaya çıktı. Yirmibeş, X paylaşımında "Benim eşim de tesis kapısından çevrildi, tesise alamayız denildi. Ben buna tepki gösterince başkan kararı olduğu söylendi" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading