Ankara ve İstanbul'daki berberlerin hangi gün kapalı olacağı belli oldu

Ankara ve İstanbul'daki berberlerin hangi gün kapalı olacağı belli oldu

Berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Temmuz itibariyle haftanın 1 günü kapalı olmasının Valilikler tarafından belirleneceğini açıklamıştı. Ankara ve İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağı açıklandı.

Gündem

06.07.2024, 15:01

Ticaret Bakanlığı’ndan berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin açıklama yapıldı. Bundan böyle berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. Konuya ilişkin açıklama Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır.

Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim cevabı: Muhalefet havanda su dövüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye erken seçim cevabı: Muhalefet havanda su dövüyor Haberi Görüntüle

ARTIK VALİLİK BELİRLEYECEK

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.''

DGS 2024 ek tercih var mı? Boş kontenjanlar açıklandı mı? DGS 2024 ek tercih var mı? Boş kontenjanlar açıklandı mı? Haberi Görüntüle

ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ BERBERLER HANGİ GÜN KAPALI?

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda berberlerimizin yüzde 93'ü hafta tatilinin pazar olmasını istedi" dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da "Aslında çoğu berber pazar günler kapatıyordu ancak herkes bu kurala uymayınca kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet ortadan kalmış oldu" dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading