Yandex Metrica

Ankara'da casus takası! MİT devreye girerek arabulucu oldu: ABD ile Rusya'nın arasındaki köprü Türkiye!

Türkiye, ABD ve Rusya arasında köprü oldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük esir takası operasyonuna imza attı. Ankara'da yedi ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan toplam 26 şahıs için esir takası süreci MİT tarafından başarıyla yönetildi. 

Gündem

01.08.2024, 20:36

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda Ankara'da tarihe geçen bir takas operasyonu gerçekleştirildi.

İstanbul'da kimyasal madde alarmı: Sokak trafiğe kapatıldı İstanbul'da kimyasal madde alarmı: Sokak trafiğe kapatıldı Haberi Görüntüle

26 ESİRİN ÜLKELERİNE NAKLEDİLMESİ SAĞLANDI

Üst düzey ABD'li bir yetkili, Gershkovich’in yanı sıra ABD'li deniz piyadesi Paul Whelan ve Rus-Amerikan radyo gazetecisi Alsu Kurmasheva'nın da Biden yönetimi tarafından kabul edilen anlaşma kapsamında serbest bırakılacağını doğrulamıştı. 

Bu anlaşma çerçevesinde 8'i Rus 26 kişinin serbest bırakılacağı ifade edilirken aralarında Kremlin muhalifi İngiltere ve Rusya çifte vatandaşı Vladimir Kara-Murza, Rus muhalif Ilya Yashin ve insan hakları savunucusu Oleg Orlov’un da bulunduğu kaydedildi.

MİT tarafından başarıyla yürütülen operasyonla kendi ülkelerine dönen esirlerin isim listesi: 

Evan Hershkovich;

▪Volodymyr Kara-Murzu;

▪Liliya Çanyşeva;

▪Ilyu Yashina;

▪Ksenia Fadeeva;

▪Andrii Pivovarova;

▪Paul Whelan;

▪Alsa Kurmasheva ("Radio Liberty" gazetecisi);

▪Oleg Orlova;

▪Sasha Skochylenko;

▪ Dieter Voronin;

▪Kevin Pırasa;

▪Rico Krieger;

▪Patrika Shebela;

▪Herman Moyzhes;

▪Vadima Ostanina.

Batıdan aılnan esirler: 

▪Vadima Krasykova (Almanya'dan,);

▪Artema Dultseva (Slovenya'dan);

▪Anna Dultseva (Slovenya'dan);

▪Mykhaila Mikushyna (Norveç'ten);

▪Pavla Rubtsova (Polonya'dan);

▪Romana Seleznyova (ABD'den);

▪Vladislava Klyushyna (ABD'den);

▪Vadima Konoshchenko (ABD'den).

KAOS 2. sezon ne zaman çıkacak? Kaos dizisi 9. bölüm var mı? KAOS 2. sezon ne zaman çıkacak? Kaos dizisi 9. bölüm... Haberi Görüntüle

MİT REHİNELERİ UÇAKTAN ALDI GÜVENLİ ALANA İNTİKAL ETTİRDİ

Bu çerçevede, takasın gerçekleştiği Ankara'da da rehinelerin değiş-tokuşu MİT'in kontrolünde yapıldı. Takas yapılacak rehine sayısının çok olması nedeni ile şahısların tamamı MİT personelleri gözetiminde uçaklardan alınarak güvenli alanlara intikal ettirildi.

Taraf ülkelerin tasdik işlemlerinin tamamlanması, rehinelerin sağlık kontrolleri ve talep edilen diğer ihtiyaçların karşılanması sonrasında rehineler gidecekleri ülkelerin uçaklarına MİT'in onayı ve talimatları ile yerleştirildi. Taraf ülkelerin uçakların dönüşü de yine MİT'in onayı gerçekleştirildi.

Ferdi Tayfur kızını neden evlatlıktan reddetti? Ferdi Tayfur kızı Tuğçe Tayfur'a neden küstü? Ferdi Tayfur kızını neden evlatlıktan reddetti? Ferdi Tayfur kızı Tuğçe... Haberi Görüntüle

MİT, TARİHE GEÇEN OPERASYONA İMZA ATTI

Milli İstihbarat Teşkilatı, Ankara’da yedi ayrı ülkenin (ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus) cezaevlerinde bulunan toplam 26 şahsın karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attı.

Takas operasyonu kapsamında; ABD’den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya’dan birer uçak olmak üzere toplam 7 uçak ile Türkiye’ye nakledilen şahıslardan; 2’si çocuk 10 rehinenin Rusya’ya, 13 rehinenin Almanya’ya, 3 rehinenin de ABD’ye nakledilmesi sağlandı.

Terörün finans ayağına ağır darbe: 16 kişinin mal varlıkları donduruldu Terörün finans ayağına ağır darbe: 16 kişinin mal varlıkları donduruldu Haberi Görüntüle

2. DÜNYA SAVAŞI SONRASINDAKİ EN BÜYÜK TAKAS!

Bunun Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana gerçekleşen en büyük takas olduğu bildiriliyor.

6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Borsa kapanmadan Fitch Türkiye kararını açıklar mı? 6 Eylül Fitch Türkiye kredi notu ne zaman, saat kaçta... Haberi Görüntüle

OPERASYON YÖNETİMİ MİT'E AİT

Ankara’da 7 ayrı ülke arasındaki bu takas operasyonu, müzakere sürecinin en başından, takasların gerçekleştirildiği son ana kadar MİT tarafından yönetilmiştir. Takas faaliyetinin bütün güvenlik önlemleri, lojistik planlamaları ve ihtiyaçları MİT tarafından karşılanırken yine taraflar arasındaki iletişim ve koordinasyon da MİT üzerinden sağlandı.

ÖSYM cevap anahtarını yayımladı: 130 dakikalık maraton bitti! İşte KPSS Ön Lisans cevap anahtarı ÖSYM cevap anahtarını yayımladı: 130 dakikalık maraton bitti! İşte KPSS... Haberi Görüntüle

MİT'TEN AÇIKLAMA: TEŞKİLATIMIZ BÜYÜK BİR ARABULUCUK ROLÜ ÜSTLENMİŞTİR

MİT'ten yapılan açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Dış basında, Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında büyük ölçekli bir esir takası gerçekleştirileceğine dair haberler yer almıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading