Ankara'da dersler kısaldı mı? Ankara ve İzmir'de dersler 35 dakika mı oldu?

Ankara'da dersler kısaldı mı? Ankara ve İzmir'de dersler 35 dakika mı oldu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen genelgenin ardından okullarda ders saatleri konusunda kararlar gelmeye başladı. İstanbul Valiliği'nin aldığı karar sonrası Ankara'da dersler kısaldı mı? Ankara ve İzmir'de dersler 35 dakika mı oldu? soruları binlerce öğrenci ve veli tarafından sorulmaya başlandı. 

Gündem

18.10.2024, 17:18

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine geçtiğimiz gün genelge gönderilmişti. Genelgede okul ve ders saatleri konusunda yetkinin valiliklerde olduğu hatırlatılmıştı. Kış döneminde havaların geç aydınlanması ve erken kararması nedeniyle öğrenciler zifiri karanlıkta okullarına gitmek zorunda kalıyor ve bu durum oldukça tepkiye neden oluyordu. İstanbul Valiliği ders saatlerinin kısaltıldığını duyurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara'da dersler kısaldı mı? Ankara ve İzmir'de dersler 35 dakika mı oldu? soruları bir kez daha gündeme geldi.

Çalanların ailelerine işkence! PKK'ya kendi içinde darbe: PKK'lılar örgütün kasasını boşaltıp kaçtılar! Çalanların ailelerine işkence! PKK'ya kendi içinde darbe: PKK'lılar örgütün kasasını... Haberi Görüntüle

ANKARA'DA DERSLER KISALDI MI?

Ankara Valiliği'nden henüz konu hakkında güncel bir karar duyurulmadı. İstanbul Valili tarafından açıklanan karara göre ise 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerini değiştirdi. İstanbul'da ders saatleri ikili eğitim olan okullarda 35 dakikaya indi.

George Baldock kimdir, neden öldü? George Baldock hangi takımda oynuyordu? George Baldock kimdir, neden öldü? George Baldock hangi takımda oynuyordu? Haberi Görüntüle

ANKARA VE İZMİR'DE DERSLER 35 DAKİKA OLDU MU?

İzmir ve Ankara'da okul ders saatleri konusunda henüz yeni bir karar bulunmuyor. İstanbul'da ise okullarda 40 dakika olan ders saatleri 35 dakikaya indirildi.

Elazığ'da bugün (16 Ekim) okullar tatil mi? 17 Ekim yarın Elazığ'da okul var mı? Elazığ'da bugün (16 Ekim) okullar tatil mi? 17 Ekim yarın... Haberi Görüntüle

MEB'DEN GENELGE

MEB'den valiliklere "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı. Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading