Yandex Metrica

Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi!

Ankara'da dikkat çeken görüşme: : CHP heyeti ve Bakan Şimşek bir araya geldi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı binasına geldi. Karatepe'yi, bakanlık binası girişinde Bakan Şimşek karşıladı.

Gündem

24.06.2024, 15:30

CHP'nin ekonomi kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün bir araya geldi. Yapılan olan görüşmede, CHP heyeti, asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini iletti. Ayrıca, emekli maaşı, vergi reformu ve TÜİK verileri gibi başlıklar da ele alındı. 

Kayseri'deki olay ilgili Aile Bakanlığı'ndan açıklama: Koruma altına alındılar! Kayseri'deki olay ilgili Aile Bakanlığı'ndan açıklama: Koruma altına alındılar! Haberi Görüntüle

 GÖRÜŞME BAKANLIKTA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR 

Ankara'da yeni haftanın ilk gününde dikkat çeken bir görüşme var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge Bakanı Yalçın Karatepe ile bakanlıkta görüştü. Heyette ayrıca CHP’yi temsilen iki ekonomi kurmayı Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de bulunuyor. 

Emeklilere destek dönemi başladı: Bundan sonra çay 1 TL, kahve 5 TL olacak! Emeklilere destek dönemi başladı: Bundan sonra çay 1 TL, kahve... Haberi Görüntüle

CHP HEYETİ RAPOR HAZIRLARDI 

CHP heyeti ziyaret öncesi, Şimşek ile görüşmede ele alınacak konuları masaya yatırdı. Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. CHP'li kurmaylar ayrıca "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdiği başlıkları da bakan Şimşek'e  sunacak. Öne çıkan konular asgari ücret ve emekli maaşı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği başlıyor! 4 ülkeye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği başlıyor! 4 ülkeye kritik ziyaret Haberi Görüntüle

"ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI KADAR ZAM YAPILSIN TALEBİ"

CHP'li Yalçın Karatepe, Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini belirtecek.  Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması konusu ele alınacak. 

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP'li kurmaylar tarafından gündeme getirelecek. Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı.

CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile de görüşmüştü.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile makamında görüştü. Yaklaşık 4,5 saat süren görüşmenin ardından Bakan Şimşek, Karatepe'yi aracına kadar uğurladı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading