Arnavutluk Tiran Namazgah Merkez Cami kaç bin kişilik?

Arnavutluk Tiran Namazgah Merkez Cami kaç bin kişilik?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk'u ziyaret edecek ve Türk finansmanı ile inşaatı tamamlanan Balkanların en büyük camisi Tiran Namazgah Cami'sinin açılışını gerçekleştirecek. Açılış Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile birlikte yapılacak. Arnavutluk ve Türk televizyonlarının açılışı canlı olarak yayınlanaması beklenirken Arnavutluk Tiran Namazgah Merkez Cami kaç bin kişilik?

Gündem

10.10.2024, 12:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan burada ikili ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımları görüşecek. Ayrıca Balkanların en büyük camisi olma özelliğini kazanan Türkiye tarafından finansmanı sağlanan Tiran Namazgah Camii'nin açılışına katılacak. 

Meclis yeni döneme hazır! Yeni yasama yılı bugün başlıyor Meclis yeni döneme hazır! Yeni yasama yılı bugün başlıyor Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK TİRAN NAMAZGAH CAMİİ KAÇ BİN KİŞİLİK?

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türk finansmanının da desteğiyle inşaatı tamamlanan cami Balkanların en büyük camisi unvanını aldı. Tiran'da meclis binasının yanında  Namazgah olarak bilinen bölgede yükselen cami Arnavutluk Müslümanları tarafından sevinçle karşılandı. Klasik Osmanlı mimarisi ile yapılan Tiran Namazgah Camii 10 dönümlük arazi üzerine inşa edildi. Camide açık alanları dahil aynı anda 10 bin kişi ibadet edebilecek.

Tunahan Develioğlu kimdir? Mozart adlı Tunahan Develioğlu tutuklandı mı? Tunahan Develioğlu kimdir? Mozart adlı Tunahan Develioğlu tutuklandı mı? Haberi Görüntüle

NAMAZGAH CAMİİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Tiran Namazgah Camii’nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani katıldığı törenle 13 Mayıs 2015 tarihinde atıldı. Cami Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 10 Ekim'de açılacak. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading