Yandex Metrica

Sitede Ara

Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı?

Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı?

İsrail'in dijital haberleşme cihazları üzerinden Lübnan'da saldırılar düzenlemesi bu cihazların güvenilirliğini bir kez daha sorgulamamıza neden oldu. İsrail'in uzaktan infilak ettirdiği çağrı cihazları ve telsizler nedeniyle Lübnan'da onlarca kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de ağır yaralandı. Son yıllarda milli teknoloji hamlesi ile yerli üretime ağırlık veren Türkiye'de cep telefonlarının çok büyü bir kısmı yurt dışından ithal ediliyor. Vatandaşlardan ise ASELAN'a yerli cep telefonu için çağrılar gelmeye başladı. Peki Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı?

Gündem

19.09.2024, 13:09

İsrail'in Lübnan'da başattığı siber saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti. Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik başlatılan ilk saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi de el ve parmaklarını kaybedecek şekilde ağır yaralandı. İkinci saldırıda ise telsizler hedef alındı. Telsizlerin infilak etmesiyle de çok sayıda kişi öldü. Toplamda binlerce kişinin yaralndığı saldırıların ardından pek çok ülke dijital cihazların güvenilirliğini sorgulamaya başladı. Vatandaşlar yaşanan olayların ardından ASELSAN'ın yerli cep telefonu üretmesini talep etti. Aselsan'ın cep telefonu var mı? Aselsan cep telefonu çıkaracak mı? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Haberi Görüntüle

ASELSAN'IN CEP TELEFONU VAR MI?

Türkiye son zamanlarda yerli teknonoloji hamlesiyle pek çok teknoloji ürününü yerli imkanlarla üretebiliyor. Bundan yıllar önce de Türkiye Aselsan ile yerli cep telefonu üretmişti. 1994 yılında Aselsan 30 kişilik mühendis grubu ile yerli cep telefonu üretmek için kolları sıvadı. İlk yerli cep telfonu üretildi. 1997 yılına gelindiğinde ise çok daha gelişmiş ASELSAN 1919 piyasaya çıkarıldı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bu telefonun bayilerde dağıtımı yapılamadı. O dönen Nokia ve Ericson'dan çok daha başarılı olduğu söylenen Aselsan 1919 ile Türkiye dünyada telefon üreten ülkeden biriydi. ASELSAN satış ve dağıtım kanallarının yeterli oranda olmaması ve destek sağlanmması nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı ve piyasadan çekildi. Eğer Aselsan'a o dönemde yeterli destek verilseydi Türk malı cep telefonu şu anda belki bir Samsung ayarında olabilirdi ve tüm dünyaya ihraç edilebilirdi.

Meclis'teki koltuk sayısı 30'a düştü! İYİ Parti'de toplu istifa depremi! Meclis'teki koltuk sayısı 30'a düştü! İYİ Parti'de toplu istifa depremi! Haberi Görüntüle

ASELSAN CEP TELEFONU ÇIKARACAK MI?

Lübnan'da yapılan dijital saldırıların ardından yerli üretim cep telefonu ve haberleşme cihazlarının önemi bir kez daha arttı. Askeri alanda Aselsan'ın ürettiği telsiz ve haberleşme cihazları ülkemizde kullanılıyor. Türk savunması bu alanda kendi kendine yetebilen sayılı ülkeler arasındadır. İsrail'in Lübnan'da yaptığı saldırıların ardından vatandaşlardan Aselsan'a yerli cep telefonu üretimi konusunda çağrılar gelmeye başlandı. 

Aselan ülke savunması için yeni ürünler üretmeye durmadan devam ediyor. ASELSAN aynı zamanda dünyanın önde gelen savunma şirketlerinden biridir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading