Yandex Metrica

Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor

Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor

Yazar Nihat Genç'in çabalarıyla son yıllarda geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Veryansın TV, Fetullahçı Terör Örgütü'nün radarına girdi. Yayın organı bir süredir Pensilvanya müdavimi Recep Canpolat tarafından fonlanarak adrese teslim algı operasyonları yürütüyor. 'Renklendirme' faaliyetiyle Atatürkçü maskesi takan Canpolat, Balyoz kumpasında hüküm giymiş Cem Gürdeniz'le bile gazeteci Erdem Atay 'sayesinde' ortak yayına imza attı!

Gündem

10.09.2024, 23:16

Atatürkçü yazar Nihat Genç'in yayınlarıyla son yıllarda geniş kitlelere hitap eder hale gelen Veryansın TV, bir süredir Fetullahçı Terör Örgütü'ne yakın isimlerin kontrolüne girdi.

Gazeteci Erdem Atay'ın yönettiği platform yaklaşık 2 yıldır Recep Canpolat tarafından fonlanıyor. 

Atay'ın haber amaçlı ABD seyahatlerinde tüm masrafı karşılayan Recep Canpolat, bunun karşılığında Veryansın TV izleyicilerini manipüle ediyor. Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz ve Sinan Ateş dosyalarına ilişkin Veryansın yayınlarını yönlendiren Canpolat, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'nün sıkı destekçilerinden biriydi. 

17/25 Aralık darbe girişimi, MİT TIR'larına yönelik baskınlar ve FETÖ üyelerinin Türkiye'deki sivil iradeye yönelik tehditleri, Recep Canpolat'ı örgüt sevdasından vazgeçirmedi. 

Recep Canpolat ve Erdem Atay

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet ve yargıya sızdırdığı militanlarını kullanarak tertiplediği hukuk kılıflı darbe teşebbüsü, Veryansın TV'nin Recep Canpolat'ı tarafından ayakta alkışlandı. 

Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Almanya'da Schengen krizi: Düzensiz göçü engellemek için sıkı denetim başlıyor Haberi Görüntüle

'ATATÜRKÇÜ' MASKELİ RECEP CANPOLAT KİMDİR?

FETÖ'nün 17/25 Aralık darbe girişimi sürecinde örgütün Twitter/X'te başlattığı kampanyaya destek veren Canpolat, "#CamiayaİftiraYolsuzluğuÖrtmez Kavgada yumruk sayılmaz. Ancak cemaat ak partiyi döver" mesajını yazıyordu. (Anlatım bozukluğu ve yazım yanlışları kendisine aittir.)

Erdoğan liderliğindeki siyasî iradenin ABD-İsrail kuklalarına yönelik başlattığı mücadelede kazanan tarafın 'cemaat' olacağını savunan Canpolat, 25 Aralık 2013'te şunu paylaştı: 

"#BaşbakanİftirayıBIRAK siyasiler, halkla kavga ettiği zaman kaybeder. Cemaat bu savaşı kazanır. Çünkü hem algıyı hemde krizi iyi yönetiyor."

FETÖ'nün 30 Mart 2014 seçimlerini etkilemeye yönelik hamlelerini heyecanla izleyen Canpolat, darbe girişiminin başarısız olması ihtimalinden o günlerde ziyadesiyle ürktü. 15 Mart 2014 tarihli paylaşımında şu korkusunu dile getiriyor:

"30 Mart seçimi CHP ve MHPden çok cemaat için önemlidir. Akp%30'a düşmezse cadı avı başlayacak. #İslamınÇehresiniYolsuzluklaKİRLETTİLER"

"Cemaatin oyu %1 de olsa sandığa %10 yansır. Cemaatteki sinsile Türkiye'deki hiç bir grupta yoktur."

Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! 8 Eylül 2024 Pazar hava durumu Kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji o illeri tek tek uyardı! 8... Haberi Görüntüle

GÜLEN'İN BANKASYA ÇAĞRISINI BOŞ GEÇMEDİ

Recep Canpolat, FETÖ'nün propaganda aygıtlarına müdahale edildiği günlerde oldukça aktif kullandığı sosyal medya hesabında şunu yazıyordu: 

"Gülen Cemaatinden terör örgütü çıkaracak olan AKP, 14 Aralık operasyonunun ikinci ayağında Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye el konulacak." (15 Aralık 2014) 

"Medyada en büyük lokma olan ve arkasında yüz binlerce insan grubu olan Zaman Gazetesi'ne bu iktidar el koyabilir. RTE'nin kini korkutuyor."

Recep Canpolat'ın FETÖ'yü destekleyen çok sayıda paylaşımı bulunuyor.

FETÖ'nün sosyal medyada başlattığı her kampanyaya aktif biçimde destek veren Recep Canpolat, elebaşı Fetullah Gülen'in BankAsya'ya destek olma çağrısını da boş geçmedi. Örgütün hortumlama aracına maddi yardımda bulunacağını açıklayarak 4 Şubat 2015'te şunları yazdı:

"Okullarına gönderme dedin, kızı imam hatipten alıp anafen'e gönderdim. Bunlar haşhaşi dedin nuansla umreye gittim. Ne ayaksın sen ya. Bugün senin yüzünden bankasya'ya para yatıracam. Hukuksuzluğun yüzünden sen adamı zorla cemaatin içine sokarsın. Ne ayaksın."

Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok teklifi Rus savaş uçakları Türkiye'ye inmek istiyor: İşte Vladimir Putin'in şok... Haberi Görüntüle

PENSİLVANYA GEZİLERİNİN MÜDAVİMİ 

Veryansın TV'nin Recep Canpolat'ı, FETÖ'ye desteğinin karşılığını o günlerde Pensilvanya seyahatleriyle aldı. Canpolat, örgütte bir dönem Today's Zaman gazetesini yöneten Sevgi Akarçeşme ile ABD'de yediği yemeği ifşa ederek, bu yemeğin 'Pensilvanya öğünlerine benzediğini' söylüyor.

FETÖ'cü Akarçeşme'nin "Yemekler az ama ABD'de bulabileceğiniz en lezzetli Türk yemeği" hitabına Canpolat, Fetullah Gülen'in Samanyolu TV'de yayınlanan bir şiirinin görselini paylaşarak Akarçeşme'ye şu cevabı veriyor: "Daha detay bekliyorum. Tadımlık oldu Pensilvanya'nın öğünleri gibi :))"

Veryansın TV'den Recep Canpolat'ın 'Pensilvanya' itirafları

Recep Canpolat'ın 'meslek hayatında' kaç kez Pensilvanya'ya gidip FETÖ elebaşını ziyaret ettiği bilinmiyor. Ancak Sevgi Akarçeşme ile birlikte yemek yiyerek Twitter'da işaretlediği Şemsettin Efe, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde FETÖ'cü Kerim Balcı ile canlı yayın yapan teröristin ta kendisiydi.

Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Sanat dünyasının acı kaybı! Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ ÖNCESİ BİR ÜST AŞAMAYA GEÇİYOR

Elebaşı Fetullah Gülen'in haki yeşil cübbeyle TSK 'mahrem imamlarına' seslendiği ve 15 Temmuz darbe girişimi hazırlıklarının zirve yaptığı Mart 2016'da ise Recep Canpolat, kalkışmada artık bir üst seviyeye geçiyor ve 'anayasanın askıya alındığını' söylüyordu: 

"Sorun cemaat meselesinden çıktı. Sorun ülkenin hukuksuz bir şekilde Anayasa'nın askıya alınması noktasına gelmiştir. Önce HUKUK @zamancomtr" (4 Mart 2016)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Balyoz kumpası sonucu Silivri Cezaevi'nde 3,5 yıl hapsedilen emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de, Veryansın TV yöneticisi Erdem Atay'ın yoğun çabaları sonucu Pensilvanya müdavimi Recep Canpolat'la aynı yayında buluştu. 

Atay'ın her lafında 'Recep Abi' diye seslendiği Canpolat, geçtiğimiz yıl 'Atatürkçü' maskesiyle Gürdeniz'le birlikte Veryansın TV'de boy gösterdi. 

Recep Canpolat (ortada), Erdem Atay (sağda) ve Cem Gürdeniz ortak yayında...

Karanlık iddiaların odağındaki Recep Canpolat hakkında sosyal medyada yazılanlar Atatürkçü kılıfını kullanan tüm kesimler hakkında ibret yüklü mesaj içeriyor: "Her .... hıyar diyene elinizde tuzlukla koşturmayın, az araştırın."

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading