Ayasofya gibi müzeden camiye çevrilmişti: Kariye Camii'nin ibadete açılacağı tarih belli oldu

Ayasofya gibi müzeden camiye çevrilmişti: Kariye Camii'nin ibadete açılacağı tarih belli oldu

İstanbul'un fethiyle kiliseden camiye, 1945'te ise camiden müzeye çevrilen Kariye Camii'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Kariye Camii'nin mayıs ayında ibadete açılması planlanıyor.

Gündem

20.05.2024, 15:16

Kariye Camii, 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle cami statüsüne çevrilmiş ve bu tarihten sonra ibadete uygun hale getirilmesi için restorasyon başlatılmıştı. 

Son dakika: İzmir'de araç alt geçide düştü: Ölü ve yaralılar var Son dakika: İzmir'de araç alt geçide düştü: Ölü ve yaralılar... Haberi Görüntüle

23 ŞUBAT YALANLANDI

Çeşitli basın organlarında caminin 23 Şubat'ta ibadete açılacağına yönelik haberler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Genel müdürlükten yapılan açıklamada resmi kaynaklardan alınmayan bilgilerle yapılan ve servis edilen haberlerde yer alan 23 Şubat açılış tarihinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Restorasyonu devam eden caminin mayıs ayı içinde ibadete açılması öngörülüyor.

CHP'li belediyeden engelli vatandaşa zulüm: Önce mobbing yaptı sonra işten attı! CHP'li belediyeden engelli vatandaşa zulüm: Önce mobbing yaptı sonra işten... Haberi Görüntüle

KARİYE CAMİİ

Fatih'te bulunan 6'ncı yüzyılda Kariye Kilisesi olarak inşa edilen bina, İstanbul'un fethinden sonra 1511'de Sultan II. Bayezid'in sadrazamlarından olan Atik Ali Paşa tarafından camiye çevrildi. Tarihi yapı, "Atik Ali Paşa Camii" veya "Kariye Camii" olarak anılmaya başlandı. Bakanlar Kurulu'nun 2 Ağustos 1945'te aldığı kararla müzeye çevrilen Kariye Camii, 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Ardından Osmanlı döneminde kullanılan mihrabı elden geçirilen Kariye Camii, dış mekandaki restorasyonun tamamlanmasıyla ibadete hazır hale getirildi. Restorasyon işlemleri devam ederken Kariye Camii müze olarak ziyarete açık tutuldu. Cami, restorasyonun tamamlanmasının ardından ibadete açılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading