Sitede Ara

Aynı filmi dünya bir kez daha izliyor! Tarih tersine döndü: Lübnan'dan Suriye'ye göç dalgası başladı!

İsrail ordusunun özellikle güney bölgelerine yoğun hava saldırılarını sürdürdüğü Lübnan, binlerce ailenin kuzeye veya ülke dışına ulaşmaya çalışmasıyla ülkede büyük bir göç hareketi başladı. Suriye’deki iç savaş sırasında Lübnan’a kaçan Suriyelilerin bir bölümü, İsrail’in saldırılarının ardından bu kız tersini bir kaçış yaşıyorlar. Onlara bu kez Lübnanlılar da eklendi.  Artmaya başlayan saldırıların ardından Türkiye, dün itibariyle Lübnan'da bulunan vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.  

Gündem

11.10.2024, 13:07

Gazze​'de aylardır sistematik bir şekilden binlerce masum sivilin canına kıyan İsrail, son olarak rotasını Lübnan​'a çevirdi. Cihaz patlamaları ve Beyrut​ bombardımanına cevap olarak Hizbullah​'ın İsrail'i roketlerle vurmasının ardından, İsrail saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Son günlerde meydana gelen saldırılardan dolayı canını kurtarmak isteyen binlerce kişi Lübnan'dan Suriye'ye göç etmeye başladı. 

İsrail ordusunun özellikle güney bölgelerine yoğun hava saldırılarını sürdürdüğü Lübnan, binlerce ailenin kuzeye veya ülke dışına ulaşmaya çalıştığı büyük bir göç hareketliliğine sahne oluyor. 

Lise KPSS meslekleri taban puanları 2024! KPSS 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 puanla nereye girebilirim? Lise KPSS meslekleri taban puanları 2024! KPSS 60, 61, 62,... Haberi Görüntüle

GÜNEYDEN KUZEYE GÖÇ DALGASI BAŞLADI 

Özellikle Lübnan'ın güneyinde yoğunlaşan İsrail bombardımanları, başta Sur ve Nabatiye kentleri olmak üzere birçok kasaba ve köyü hedef aldı. Bu saldırılar, güneyden kuzeye, Trablusşam’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada büyük bir göç dalgasını tetikledi. Benzeri görülmemiş trafik yoğunluğu ve temel ihtiyaç malzemelerinin eksikliği nedeniyle Lübnanlılar yollarda zor şartlarda ilerleyişini devam ettiriyor.

Dışişleri'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın iftiralarına tepki: 'Soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz' Dışişleri'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın iftiralarına tepki: 'Soykırımdaki rolünden ötürü... Haberi Görüntüle

27 BİN KİŞİ OKULLARA SIĞINDI 

Yakın zamandaki saldırılardan önce Lübnan’da 110 bin kişi yerinden edilmişken, Buhabib, bu sayısının artık muhtemelen 1 milyona yaklaştığını söyledi. Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk edenler için 252 okulu sığınma merkezine dönüştürdüklerini ve bu merkezlere 27 bin kişinin yerleştirildiğini bildirdi.

Şehit olan Şeyda Yılmaz'ın polis eşinden yürek burkan sözler: Bakın saldırıyı nasıl ve nereden öğrenmiş Şehit olan Şeyda Yılmaz'ın polis eşinden yürek burkan sözler: Bakın... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE GEÇEN LÜBNAN'LI SAYISI 100 BİNE ULAŞTI 

Konuya ilişkin açıklama Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'den geldi. Bölgedeki duruma ilişkin X'ten paylaşımda bulunan Grandi, "İsrail'in hava saldırılarından kaçarak Lübnan'dan Suriye​'ye geçen Lübnanlı ve Suriyelilerin sayısı 100 bine ulaştı" bilgisini verirken Suriye'ye doğru geçişlerin devam ettiğini bildirdi. Grandi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerinin, bölgeye geçiş yapanları desteklemek için yerel yetkililer ve Suriye Kızılayı ile dört geçiş noktasında bulunduğunu ifade etti. 

Kredi kartı borcu yapılandırmaya herkes başvurabilir mi? Taksitli borç kapatma kimler için geçerli? Kredi kartı borcu yapılandırmaya herkes başvurabilir mi? Taksitli borç kapatma... Haberi Görüntüle

SURİYE'YE GÖÇ EDİYORLAR

Saldırıların hedefi olan bölgelerde yaşayan aileler Suriye'ye kaçmaya başladı. Lübnan'dan yola çıkan binlerce kişi, yıllarca süren iç savaş nedeniyle insani ve ekonomik krizin yaşandığı Suriye'ye geçmek için trafikte saatlerce bekledi. Sınıra akın eden otobüs ve araçlar nedeniyle Jdeidat Yabous geçişinde kilometrelerce trafik oluştu. Araç bulamayan bazı aileler ise yürüyerek sınırı geçmek zorunda kaldı.

MEB tarihleri açıkladı! Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor MEB tarihleri açıkladı! Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

TARİH TERSİNE DÖNDÜ 

2011'de başlayan iç savaştan kaçan 1 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Lübnan'dan yaşanan son göç akını, tarihin tersine dönüşü olarak yorumlandı.

Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu kanadı: Cem Öğretir'e ne oldu, sağlık duurmu nasıl? Canlı yayında panik anları! Ünlü haber sunucusu Cem Öğretir'in burnu... Haberi Görüntüle

LÜBNAN’DAN TÜRKİYE’YE GÖÇ DALGASI OLUR MU?

'Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı?' sorusuna yanıt veren bakanlık kaynakları şu açıklamayı yaptı;

“Bizim Suriye’de icra ettiğimiz operasyonların iki amacı var; birincisi terörü kaynağında yok etme, ikincisi ülkemize yönelebilecek göç dalgasını yerinde engelleme. Bu kapsamda biz bunları ülke sınırımıza gelmeden, kontrolümüz altındaki bölgelerde engellemeye yönelik tedbirlerimizi aldık.” 

Finlandiya Cumhurbaşkanı Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan Alexander Stubb'ı resmi törenle karşıladı Finlandiya Cumhurbaşkanı Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan Alexander Stubb'ı resmi törenle karşıladı Haberi Görüntüle

YENİ TAHLİYE OLACAK MI?

Bakanlık kaynakları, Lübnan’dan yeni tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakanlık kaynaları, ''İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır" açıklamasını yaptı.

Öte yandan terörle mücadele mesajında son bir haftada 42, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1113'ü Irak'ın, 1036'sı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 149 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading