Ayyüce Türkeş kimdir?

Ayyüce Türkeş kimdir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için söylediği sözlere tepki gösteren Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, kulaklarına inanamadığını söyledi. Peki, Ayyüce Türkeş kimdir?

Gündem

22.10.2024, 13:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında “Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın” sözlerine tepki geldi.

Bu açıklamalar sonrasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dr. Ayyüce Türkeş, kulaklarına inanamadığını söyleyen Türkeş, "Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli'yi kınıyorum" dedi.

Yunus Emre Konak kim, nereli, kaç yaşında? Yunus Emre Konak kim, nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

AYYÜCE TÜRKEŞ KİMDİR?

Ayyüce Türkeş 2 Ekim 1977 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu genel başkanı ve eski başbakan yardımcısı Alparslan Türkeş'in kızı olan Ayyüce Türkeş, Alparslan Türkeş ve Seval Türkeş çiftinin çocuğudur.

Ayyüce Türkeş

Ahmet Kutalmış Türkeş ile öz kardeş, Alparslan Türkeş'in ilk evliliğinden olan çocuklarından Yıldırım Tuğrul Türkeş ile ise babaları bir kardeştir. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da gören Ayyüce Türkeş, yükseköğrenimini 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladıktan sonra 2003 yılında Bilgi Üniversitesinden MBA derecesi, 2010 yılında "Yabancı sermayeli bankaların enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin finansmanına etkisi ve uygulamalı bir yaklaşımı" başlıklı tezi ile Marmara Üniversitesinden bankacılık alanında doktora derecesi almaya hak kazandı.

2011 yılında bilgisayar mühendisi Egemen Taş ile evlenerek ABD'ye yerleşen Ayyüce Türkeş’in Selinay ve Alsu isminde 2 çocuğu vardır. İş hayatını 2012-2023 yılları arasında New York'ta sürdüren Türkeş, bir siber güvenlik şirketinin ekonomiden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı.

2023 yılında Türkiye’ye gelerek Adana'nın Kozan ilçesine yerleşen Ayyüce Türkeş, 28. dönem Adana İYİ Parti milletvekili olarak meclise girdi.[

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading