Yandex Metrica

Sitede Ara

Baba Mondi kimdir? (Edmond Brahimaj)

Baba Mondi kimdir? (Edmond Brahimaj)

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama çok tartışılacak kararı açıkladı. Rama Arnavutluk'ta Vatikan benzeri bir sistemle "Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti" kurulmasına dair son süreci anlattı. Edi Rama açıklamasında bu yapının detaylarını gelecekte açıklayacaklarını ve sistemin kurulmasının zaman alacağını açıkladı. Dünya Bektaşilerinin lideri Baba Mondi'nin kim olduğu ise merak edilmeye başlandı. Peki Baba Mondi kimdir? (Hacı Baba Edmond Brahimaj)

Gündem

23.09.2024, 12:21

The New York Times (NYT) gazetesine demeç veren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ülkelerinde Vatikan'a benzer yapıda "Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti" için çalışmalara başlandığını açıkladı. Başkent Tiran'da kurulacak ve "Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti" olarak adlandırılacak bir oluşumun planlarını yakın gelecekte açıklayacağını ifade eden Rama, söz konusu yapının kurulmasının zaman alacağını ifade etti.

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı! İlk derse İbrahim Kalın katıldı Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına başladı! İlk derse İbrahim Kalın... Haberi Görüntüle

BABA MONDİ KİMDİR?

Edmond Brahimaj veya Hacı Baba Edmond Brahimaj Dedebaba ve dünyadaki bütün Bektaşilerin lideri (Kryegjysh) olarak tanımlanıyor. 

2011'den beri Dünya Bektaşilerinin dini liderilir.

Haci Dedebaba Reshat Bardhi idi. Görevini Tiran'daki Dünya Bektaşi Merkezinde sürdürüyor.

Haci Dedebaba Reshat Bardhi'nin 2 Nisan 2011 tarihinde ölmesinden beri, Haci Baba Edmond Brahimaj dünyadaki tüm Bektaşilerin dini lideridir.

Baba Mondi dindar Bektaşi Müslümanların çocuğu olarak dünyaya geldi . Ortaokulu Vlorë'de bitirdi ve Askeri Akademi'den mezun oldu. 1982'de başlayarak Arnavutluk Halk Ordusu'nda subay oldu . 1991'in başında askerlik görevinden terhis edildi.  2 Ocak 1992'den sonra Dedebabalık'ta eğitim gördü ve 16 Mayıs 1996'da derviş oldu. 

Baba Tahir Emini'nin ölümünün ardından Tiran dedeliği , Korçë'nin Turan Tekkesi'nin  eski başkanı Baba Edmond Brahimaj'ı (Baba Mondi) Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen kentindeki Harabati baba tekkesinin idaresine atadı . 11 Haziran 2011'de Baba Edmond Brahimaj, Arnavut Babalar konseyi tarafından Bektaşi tarikatının başına seçildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading