Yandex Metrica

Bağış adı altında 30 milyon liralık vurgun! Hayvan barınağı derneğine 2'nci dalga operasyon!

Bağış adı altında 30 milyon liralık vurgun! Hayvan barınağı derneğine 2'nci dalga operasyon!

İstanbul Silivri'deki hayvan barınağı derneğine yönelik yeni bir operasyon gerçekleşti. MASAK raporuna göre söz konusu derneğin 3 yıllık süre boyunca bağış adı altında para aldıklarını ve aldıkları paraları başkan ve yöneticilerin hesaplarına geçirildiği belirlendi. Konu ile ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Gündem

28.08.2024, 15:31

İstanbul Emniyeti geçtiğimiz haftalarda operasyon gerçekleştirdiği Silivri'deki bir hayvan barınağına, 2'nci dalga operasyonu gerçekleştirdi.

MASAK Raporu'na göre İstanbul Silivri'de derneğin sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2018 yılında kurulduğu, 2021 ve 2024 tarihleri arasında "Bağış" adı altında yardım toplamaya başlandığı saptandı.

Ece Üner Kemalizm'in dozunu kaçırdı: Atatürk doğmadan önce harp okulunu kurmuş! Ece Üner Kemalizm'in dozunu kaçırdı: Atatürk doğmadan önce harp okulunu... Haberi Görüntüle

30 MİLYONU KENDİ CEPLERİNE DOLDURDULAR

Derneğin hesaplarına 2021-2024 yılları arasında 37 milyon 323 bin 777 lira tutarında para girişinin olduğu belirtilirken, bu paranın 30 milyon lirasının bağış niteliğindeki para girişlerinden kaynaklandığı, yaklaşık 3 bin işlem ile Dernek Başkanı ve Dernek Yöneticisi/Üyesi pozisyonunda bulunan kişilerin hesabına geçirildiği tespit edildi.

İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama İsrail'in şehit ettiği Ayşenur'un naaşı Türkiye'ye getirilecek mi? Dışişleri'nden açıklama Haberi Görüntüle

KOZMETİK FİRMASIYLA AKLAMAYA ÇALIŞTILAR

İddialara göre bağış paralarının bir kısmının İstanbul'da kozmetik malzeme veren bir firmaya harcamai, fatura gibi açıklamalar ile gönderilerek aklanmaya çalışıldığı belirlendi.

Derneğe gelen bağış paralarını hesabına geçirdiği tespit edilen ve bahse konu kozmetik firması sahibi toplamda 5 şüpheli eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonun ilk dalgasında gözaltına alınan derneğin başkanı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

1

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading