Bakan Fidan, Rusya-Ukrayna gerginliği için uyardı: 'Savaşın yayılma tehlikesi her zamankinden yüksek'

Bakan Fidan, Rusya-Ukrayna gerginliği için uyardı: 'Savaşın yayılma tehlikesi her zamankinden yüksek'

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna'daki savaşın küresel ölçekteki kutuplaşmayı derinleştirdiğine işaret ederek savaşın yayılma tehlikesinin her zamankinden daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Gündem

10.10.2024, 02:16

"Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi"nde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne , egemenliğine ve bağımsızlığına olan desteğini tekrarladı. Savaşın sona ermesi için Türkiye'nin ilk günden itibaren çaba sarf ettiğini hatırlatan Bakan Fidan, Türkiye'nin savaşan tarafları bir araya getirdiğini, bunun için yapılan görüşmelere ev sahipliği yaptığını belirtti. Fidan, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin işlemesini sağladığının ve esir takaslarında kolaylaştırıcı rol üstlendiğinin de altını çizdi.

Usulsüz kazanca son: Gayrimenkulde gerçek değer üzerinden vergi alınacak Usulsüz kazanca son: Gayrimenkulde gerçek değer üzerinden vergi alınacak Haberi Görüntüle

"YAYILMA TEHLİKESİ YÜKSEK"

Savaşın yayılma tehlikesine de dikkat çeken Bakan Fidan, bu ihtimalin her zamankinden daha yüksek olduğunu söyledi. Nükleer ve kitle imha silahlarının savaşa dahil edilme riskinin göz ardı edilemeyeceğini belirten Fidan, Ukrayna'daki savaşın küresel ölçekteki kutuplaşmayı derinleştirdiğine işaret etti.

Hakan Fidan, bölgede sürdürülebilir bir çözümün, Rusya dahil tüm tarafların görüşmelere dahil edilmesiyle mümkün kılınabileceğini vurgulayarak gıda güvenliğinin, seyrüsefer serbestisinin, nükleer enerji sahalarının ve kritik altyapının korunmasının savaşın yol açtığı yıkımı hafifletebileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading