Yandex Metrica

Bakan Fidan: Uluslararası toplum İsrail'e dur demeli!

Bakan Fidan: Uluslararası toplum İsrail'e dur demeli!

Resmi ziyaret nedeniyle Slovenya'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübliyana'da düzenlenen ortak basın toplantısında, dünyaya Gazze çağrısını yineleyerek "Uluslararası toplum İsrail'e 'dur' demeli" dedi.  

Gündem

30.08.2024, 14:15

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere Slovenya'nın başkenti Lübliyana'ya gitti.

Bakan Fidan ziyareti kapsamında Slovenya Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon ile görüştü.

Fajon Fidan'ın ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İki ülke arasında dostane ilişkiler ve faaliyetler her alanda, özellikle de ticaretin sürekli büyüdüğü ekonomik alanda yoğunlaşıyor. Kültür ve eğitim alanındaki iş birliğimiz de ivme kazanıyor" ifadesini kullandı.

Otobüs durağında görülmemiş evlenme teklifi! Kriterleri görenleri şaşkına çevirdi Otobüs durağında görülmemiş evlenme teklifi! Kriterleri görenleri şaşkına çevirdi Haberi Görüntüle

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Lübliyana'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail'in Gazze'de "soykırım" yaptığını belirterek, "İsrail Gazze'deki insanları sistematik bir şekilde aç ve susuz bırakıyor. Hastaneleri, okulları, camileri ve kiliseleri dahi bombalayan İsrail tüm insani değerleri ayaklar altına alıyor" dedi.

"Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor. Gazze konusunda sessiz kalan herkes vebal altındadır" diyen Fidan, "İsrail Gazze'de uygulanan sistematik vahşeti Batı Şeria'ya da maalesef taşımış durumda" diye konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ile ilgili de konuşan Fidan, "Avrupa'nın göbeğinde bu savaş büyük bir trajedi. Savaş nükleere dönüşebilir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading