Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Fidan'dan BMGK üyelerine eleştiri: 'İflas etmiş uluslararası sistemden memnunlar'

Bakan Fidan'dan BMGK üyelerine eleştiri: 'İflas etmiş uluslararası sistemden memnunlar'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" söylemine atıfta bulunarak, uluslararası sistemde bir meşruiyet krizi yaşandığını vurguladı. Fidan, mevcut sistemin iflas ettiğini ve bu iflas etmiş sistemden özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin memnun olduklarını ve herhangi bir değişim talep etmediklerini belirtti.

Gündem

21.09.2024, 01:15

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Türk Dış Politikası: Vizyon, Hedefler ve Dönüşüm" başlıklı özel oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin uluslararası ilişkiler alanında kendi özgün modelini oluşturması gerektiğinin altını çizen Fidan, Türkiye'nin son 22 yılda ekonomik, savunma ve teknoloji alanında önemli başarılar elde ettiğini bildirdi. Türkiye'nin Afrika politikasına da değinen Bakan Fidan, Türkiye'nin özgün bir yaklaşım sergilediğini ve bununla diğer ülkelerden ayrıldığını ifade etti.

MSB duyurdu: Gara'da PKK'ya büyük darbe MSB duyurdu: Gara'da PKK'ya büyük darbe Haberi Görüntüle

"DÜNYA SOYKIRIM OLARAK KABUL EDİYOR"

İsrail'in Gazze'deki katliamının tüm dünya tarafından soykırım olarak kabul edildiğini Bakan Fidan, iki devletli çözümün ise en gerçekçi yol olduğunu ve Batılı ülkelerin bu konuda İsrail'e karşı gerekli baskıyı kuramadığını dile getirdi.

CHP'li İBB'den zam yağmuru! 200'den fazla hizmete yüzde 500'lere varan zam CHP'li İBB'den zam yağmuru! 200'den fazla hizmete yüzde 500'lere varan... Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI SİSTEM İFLAS ETMİŞ DURUMDA"

Hakan Fidan, uluslararası sisteme de eleştiriler getirerek mevcut sistemin insanlığın ihtiyaçlarına cevap vermekten bir hayli uzak olduğunu söyledi. Uluslararası sistemede yapılacak bir değişiklik için Batı'nın beklenmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Fidan, "Var olan uluslararası sistemde Doğulu aktörler de var, Batılı aktörler de var. Bunların hep beraber oluşturduğu sistemin işleyişi bugün için insanlığın ihtiyacına cevap vermiyor ve iflas etmiş durumda." şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden Bakan Fidan, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin iflas eden bu sistemden memnun olduklarını ve herhangi bir değişim talep etmediklerini belirtti. Fidan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" söylemine atıfta bulunarak, uluslararası sistemde bir meşruiyet krizi yaşandığını vurguladı.

Meteorolojiden 7 şehir için 'sarı kod'lu uyarı! Kuvvetli sağanak geliyor Meteorolojiden 7 şehir için 'sarı kod'lu uyarı! Kuvvetli sağanak geliyor Haberi Görüntüle

"BRICS DE DEĞİŞİM İÇİNDE"

BRICS'e üye olunup olunmayacağı yönündeki soruya da cevap veren Bakan Fidan, sürecin devam ettiğini, BRICS'in de bir değişim içinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin dış politika stratejisinde milli değerleri ön plana alan bir yaklaşım içinde olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, "Biz Türkiye olarak kendi milli değerlerimizin ne olduğunu, kendi değerlerimizden hareketle nasıl politika üretebileceğimizi, modern dünyada değerlerimizle nasıl ilişki kurabileceğimizi bilen bir ülkeyiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading