Bakan Fidan'dan BMGK'da Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Artık bilinmeyen sulardayız'

Bakan Fidan'dan BMGK'da Gazze ve Lübnan çağrısı: 'Artık bilinmeyen sulardayız'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Binası'nda Filistin konulu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuştu. Bakan Fidan "İşgalci İsrail'in uluslararası hukuka tamamen aykırı olan soykırım politikalarına karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması zorunludur. Lübnan'ın hedefte olduğu bir ortamda, artık bilinmeyen sulardayız" dedi.    

Gündem

28.09.2024, 10:34

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, soykırımcı İsrail'in saldırılarına dikkat çekerek BMGK kararlarının uygulanması gerektiğini söyledi. İsrail'e yönelik zorlayıcı ve cezai tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Bakan Fidan, "Lübnan'ın hedefte olduğu bir ortamda, artık bilinmeyen sulardayız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Son dakika: AFAD duyurdu: Tunceli'de şiddetli deprem! Son dakika: AFAD duyurdu: Tunceli'de şiddetli deprem! Haberi Görüntüle

"KALICI ATEŞKES UYGULANMALI"

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararları uygulanmalı. Daimi, kalıcı bir ateşkes uygulanmalı. Esir takası gerçekleştirilmeli. İsrail Gazze'den çekilmeli.

İnsani yardımların Filistinlilerin hayatta kalmaları için ulaştırılması gerek. Hepimiz Netanyahu'nun bu tür bir anlaşmanın kurgulanmasından kaçtığını biliyoruz.

DMM'den ihracat iddiasına ilişkin açıklama: 'Gümrük sistemi İsrail'e kapalıdır' DMM'den ihracat iddiasına ilişkin açıklama: 'Gümrük sistemi İsrail'e kapalıdır' Haberi Görüntüle

BMGK'YA NETANYAHU ÇAĞRISI

Kendisine tanınan cezasızlık çerçevesinde bu soykırım ve davranışlarını devam ettirecek. Özellikle de BMGK'nın İsrail'in durdurulması için çağrı yapmadan da sona erdirmeyecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading