Yandex Metrica

Bakan Güler'den 40 km'lik derinlik vurgusu: Teröristlerden temizlemeye kararlıyız

Bakan Güler'den 40 km'lik derinlik vurgusu: Teröristlerden temizlemeye kararlıyız

Politico dergisine konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmaya ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kararlıyız" dedi. "Avrupa-Atlantik bölgesindeki en etkin güvenlik örgütü NATO'dur.'' diyen Bakan Güler, ''Avrupa'nın kendi güvenliğini arttırma çabalarını anlamakla birlikte, başka bir oluşuma ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündem

10.07.2024, 15:41

Türkiye, Irak ve Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmaya ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kararlılıkla devam ederken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Politico dergisine konuştu.

Politico dergisine röportaj veren Bakan Güler, NATO'ya ilişkin, değerlendirmelerde bulunurken iki yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yorumda bulundu.

Haniye suikastı üzerinden Türkiye'yi hedef aldılar! Ekşi sözlük yine iş başında! Bugün İran’a bomba atan yarın Külliye’ye atar Haniye suikastı üzerinden Türkiye'yi hedef aldılar! Ekşi sözlük yine iş... Haberi Görüntüle

''KARADENİZ'İN STRATEJİK BİR SAVAŞ ALANINA DÖNÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ''

"Türkiye'nin güvenilmez olduğu ifadesini kesinlikle reddediyoruz; böyle bir şey yok. 32 müttefikin bir arada olduğu bir ortamda her konuda aynı görüşlere sahip olunması düşünülemez.'' diyen Bakan Güler, ''Bazı ülkeler böyle bir algı yaratmaya çalışıyor. Türkiye bugüne kadar Rusya-Ukrayna savaşında her iki tarafını da üst düzey görüşmelerde bir araya getirebilen tek ülke oldu. Karadeniz'in stratejik bir savaş alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Köylerine oyun parkı istiyorlardı! O çocuklara Bakan Kurum'dan müjde Köylerine oyun parkı istiyorlardı! O çocuklara Bakan Kurum'dan müjde Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINA KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLİYORUZ''

Türkiye'nin "yerli ve milli üretime dayalı, tam bağımsız savunma sanayi oluşturmayı, böylece ülke ekonomisini güçlendirmeyi ve Türkiye'nin bağımsızlığına katkıda bulunmayı" hedeflediğini belirten Bakan Güler, Söz konusu teknolojilerin insansız kara, deniz ve hava araçlarından helikopterlere, silah ve akıllı mühimmattan füzelere, hava savunma ve elektronik harp sistemlerine kadar uzandığını ifade etti. Bakan Güler, bunların birçok ülkeye ihraç edildiğini belirtti.

Bolu Dağı Tüneli - İstanbul istikametini kullanacaklar dikkat! 50 gün kapalı kalacak! Bolu Dağı Tüneli - İstanbul istikametini kullanacaklar dikkat! 50 gün... Haberi Görüntüle

''BÖLGEYİ TERÖRİSTLERDEN TAMAMEN TEMİZLEYECEĞİZ''

Irak ve Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmaya ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kararlı olduklarının altını çizen Bakan Güler, şunları kaydetti;

"Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmaya ve bölgeyi teröristlerden tamamen temizlemeye kararlıyız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara devam edeceğiz"

Avrupa Birliği üyesi müttefiklerin "NATO'nun güvenlik şemsiyesi dışında" alternatifler aramasının ittifakın birlik ve beraberliğine zarar vereceğine dikkat çeken Bakan Güler, "Avrupa-Atlantik bölgesindeki en etkin güvenlik örgütü NATO'dur. Avrupa'nın kendi güvenliğini arttırma çabalarını anlamakla birlikte, başka bir oluşuma ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz." mesajını verdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading