Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Kacır müjdeyi verdi: Türkiye çip üretir hale gelecek

Bakan Kacır müjdeyi verdi: Türkiye çip üretir hale gelecek

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Milli tekonoloji hamlemiz devam ediyor diyerek müjdeyi verdi: "Türkiye çip üretir hale gelecek"

Gündem

25.09.2024, 22:55

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevaplayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Apple Başkanı'nı ağırlamış oldum. Türkiye'nin öncelikli hedeflerinden biri AR-GE ve inovasyon merkezi haline gelmek." dedi.

Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O muhabir ne gördüğünü açıkladı! Narin'i arama çalışmaları arasında 'bir şey gördüm söyleyemem' demişti! O... Haberi Görüntüle

KACIR'IN APPLE ZİYARETİ

Apple Türkiye'de de beğenilen bir marka diyerek sözlerine devam eden Kacır, "Görüşmede en fazla indirilen uygulamalar arasında Türkiye'den geliştirilmiş uygulamalar olduğunu öğrendim, memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Bakan, "Bizim önceliğimiz Türkiye'nin menfaatleri. Küresel düzeyde teknoloji başlıklarında en fazla tartışılan konulardan biri"  yorumunu yaptı.

Yapay zekada uluslararası çalışmalarda birinci maddelerden diyerek sözlerine devam eden Bakan Kacır, "Hala teknolojilere erişim ve geliştirme konusunda yarışa dahil olamayan pek çok ülke var." şeklinde konuştu.

Bakanlık harekete geçti! Engelli bireye kötü muameleye soruşturma Bakanlık harekete geçti! Engelli bireye kötü muameleye soruşturma Haberi Görüntüle

"CİP ÜRETİR HALA GELECEĞİZ"

Türkiye'yi yeni müjdelerin beklediğini duyuran Bakan Kacır, "Önümüzdeki dönemde ümit ediyorum ki küresel anlaşmalarla birlikte bu çabalar gelişecektir. Milli teknoloji hedefimiz sürüyor. Yüksek teknoloji yatırımlarına destek artıyor. 2030 yılını hedefliyoruz ve 30 milyar dolarlık destek paketini Türkiye'de yönlendirmeye çalışıyoruz. " ifadelerini kulladnı.

Türkiye'nin üretim merkezi haline gelmesini amaçlıyoruz diyerek sözlerine devam eden Kacır, "3 günlük görüşmelerde Türkiye'nin cazibe merkezi konumu giderek güçleniyor. Bunda başarılarımızın da payı var. Türkiye çip üretir hale gelecek." dedi.

Sözlerine devam eden Bakan Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail'in nasıl bir tehdit haline geldiğini vurguladı. Saldırıların başka bir mesajı da eğer teknolojide bağımsız değilseniz açık kaynak sistemlerden yararlanabilen bir konumda değilseniz farklı araçlar tehdit haline gelebilir. Milli teknoloji hamlesinde tüm alanlarda ümit ediyoruz ki Türkiye'nin bağımsızlığını tahkim edecek projeleri hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading