Yandex Metrica

Bakan Kurum 'Bazı bölgelerde yaşam kalmadı' demişti! Körfezi kirleten İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ceza!

Bakan Kurum 'Bazı bölgelerde yaşam kalmadı' demişti! Körfezi kirleten İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ceza!

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İzmir’in Bayraklı ilçesinde ölü balıklar sahile vurmuştu. Kıyıya vuran ölü balıklar çevre sakinleri arasında endişeye neden olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılan inceleme sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 1.8 milyon TL ceza kesildi. Belediyeye ait 2 atık su arıtma tesisinin standardın üzerinde kirlilik içeren suyu Körfez’e deşarj ettiği belirlenirken sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.  

Gündem

10.09.2024, 17:20

Kentte 20 Ağustos'ta Bayraklı ilçesi Turan mevkisi sahiline ölü balıkların vurması ve kötü koku sorununun ortaya çıkması sonrası kirlilik kaynağının tespiti ve önüne geçilmesi için çalışmalar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından yapılan incelemeler neticesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 TL idari ceza uygulandı. Ayrıca, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

3 Eylül Ataköy sular ne zaman, saat kaçta gelecek? Ataköy 1-2-5-6 Kısım, 3-411 Kısım 7-8-9-10. kısm sular geldi mi? 3 Eylül Ataköy sular ne zaman, saat kaçta gelecek? Ataköy... Haberi Görüntüle

BALIK ÖLÜMLERİNE VE KİRLİLİĞE İNCELEME

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümlerinin ardından inceleme başlattı. Bakanlığa bağlı uzman ekipler ile Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı, bölgeye sevk edildi.

MİT'ten Suriye'de nokta temizlik: PKK'nın sözde sorumlusu yok edildi MİT'ten Suriye'de nokta temizlik: PKK'nın sözde sorumlusu yok edildi Haberi Görüntüle

KİRLİ SULARI İZMİR KÖRFEZİNE DEŞARJ ETMİŞLER

22 ve 23 Ağustos tarihlerinde yaşanan kirliliğin karasal kaynaklı olup olmadığını tespit etmek için ekipler tarafından, Körfez’e dökülen derelerden ve atık su arıtma tesislerinin çıkışlarından numuneler alındı. Bu analizler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri’nin, “çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde” kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettikleri ortaya çıktı. 

Ehliyeti olanlar dikkat! Sürücüler bu uygulamadan habersiz, cezalar başladı! Ehliyeti olanlar dikkat! Sürücüler bu uygulamadan habersiz, cezalar başladı! Haberi Görüntüle

AMONYAK DEĞERİ 50 KAT FAZLA ÇIKMIŞTI

Balık ölümleri sonrası Bakanlık ekiplerinin ön incelemesinde İzmir Körfezi’nde atık su kaynaklı amonyak miktarının olması gerekenden 50 kat daha fazla olduğu belirlenmişti. Körfez’de 6 miligram/litreye olması gereken oksijen seviyesinin ise 1,8; yer yer 0’a düştüğü tespit edilmişti. Balıkların oksijensizlik yüzünden öldüğü tespit edilmişti.

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk kez görüntülendi! Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk... Haberi Görüntüle

BAKAN KURUM: BAZI BÖLGELERDE YAŞAM KALMADI 

Bakan Kurum İzmir Körfezi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; 

 'Üzülerek söylüyorum. Denizdeki, atıksu kaynaklı amonyak miktarı, olması gerekenden tam 50 kat daha fazladır. Yani bu ne demek? Evsel ve endüstriyel atıklar suya arıtılmadan karıştırılıyor demek. Bu da beraberinde koku problemini getirmekte, insan sağlığını tehdit etmektedir.

Denizdeki oksijene baktığımızda da benzer bir manzarayla karşılaşıyoruz. İzmir Körfezi'ndeki oksijen seviyesi 6 miligram/litre olması gerekirken, bu seviye 1,8’e, yer yer 0’a kadar düşmüştür. Altını çizerek ifade etmek gerekirse; şu anda Körfezimizin bazı bölgelerinde yaşam kalmamıştır. Balıklarımız, oksijensiz kaldıkları için ölmüştür.

Okul alışverişine gitti sırra kadem bastı: 13 yaşındaki Sevda her yerde aranıyor Okul alışverişine gitti sırra kadem bastı: 13 yaşındaki Sevda her... Haberi Görüntüle

"İZMİR KÖRFEZİ ÖLMEKTEDİR"

Tesise gelen fazla atıksu tesiste arıtılmıyor; çok yüksek miktarda katı atık; orta körfeze arıtılmadan doğrudan dökülüyor. İzmir Körfezimizin dibine birikiyor, dip çamurunu arttırıyor, canlı yaşamını derinden etkiliyor. Eğri oturup doğru konuşacağız. Bugün Körfez’de yaşanan, tam anlamıyla büyük bir çevre felaketidir. İzmir Körfezi’nin ekosistemi artık tamamen çökme noktasına gelmiştir; İzmir Körfezi ölmektedir.' ifadelerine yer verdi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading