Yandex Metrica

Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin'

Bakan Kurum'dan İBB'ye uyarı: 'Kaçak yapı varsa yıkın, biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İBB'nin göz yumduğu ve yıkım kararı alınmasına rağmen yıkımını gerçekleştirmediği Üsküdar Vaniköy'de bulunan Boğaz'a nazır kaçak villayla ilgili inşaatı durdurma kararının bakanlık tarafından alındığını hatırlattı. İBB'ye de uyarılarda bulunan Bakan Kurum, "Boğaz'da kaçak yapı varsa müsaade etmeyin. Varsa yapılan durdurun ve o kaçakların yıkımını gerçekleştirin. Varsa kaçak yapı durdursunlar. Yarın biz yıkıma gittiğimizde bizim peşimizden gelmeyin. Arkadaşlarımız Boğaz'da çalışıyor, imara aykırı ne varsa gidip tespitlerimizi yapıyoruz. Gereken işlemi yapacağız. Buradan uyarmış olalım. Kendilerini göreve davet ediyoruz." dedi.

Gündem

07.09.2024, 02:11

Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan ve inşasına göz yumulan Üsküdar Vaniköy'deki Boğaz'a nazır kçak villayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İstanbul Boğazı'nda resmen çevre katliamı yapıldığını belirterek Boğaz'ın en güzel yerindeki yapıya basit tadilat yapılsın diye izin verildiğini ancak içeriye bakıldığında bunun basit tadilat olmadığımnın anlaşıldığını söyledi. Buradaki yetkinin  İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne ait olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, İBB'nin kaçak yapıları, kesilen ağaçları ve yapılan çevre katliamını uzun süre görmezden geldiğini belirtti. Kamuoyunun gündemine gelmesine rağmen İBB'nin konuyla ilgilenmediğini söyleyen Murat Kurum, bakanlığın konuya müdahil olmak zorunda kaldığını ve kendilerinin Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nü uyardıklarını bildirdi. Kurum, "Herkes konuya müdahil oldu, sadece biz değil. Biz görür görmez, burada kaçak yapı inşaatı, ağaçların kesilmesi sözkonusu diye yazılı, sözlü Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nü uyarıyoruz. 'Burada acilen tedbir alın ve bu kaçak binaların yıkımını gerçekleştirin' diyoruz. Yaklaşık 1 ay önce diyoruz bunu. 'Kaçak binaları yıkın' diyoruz ve izliyorlar." dedi.

Türkiye'den dünyaya soykırım davası çağrısı: 'Daha fazla ülke müdahil olmalı' Türkiye'den dünyaya soykırım davası çağrısı: 'Daha fazla ülke müdahil olmalı' Haberi Görüntüle

"İBB ÇEVRE KATLİAMINA GÖZ YUMUYOR"

Bakan Kurum, İBB'nin çevre katliamına göz yumduğunu ifade ederek "Diyoruz ki, 'Yık, yıkmazsan biz yıkarız'. Ki inşaatı durduran biziz. Süre veriyoruz 'yık' diyoruz. Maalesef ilgilenen, o tarafa bakan yok. Bu inşaatı yıkmaya gidiyoruz, yıkım ekipleri ile birlikte Vaniköy'e gidiliyor ve yıkım sürecini başlatıyoruz. Sanki bu süreçte onları engelleyen varmış gibi, biz oraya gidince, apar topar 'biz de yıkıma gelmek istiyoruz' deniyor. Senin elinden tutan mı vardı? Niye yıkmadın buraya kadar? Nasıl algıyı yürütürüz, bakanlık söyledi ama biz o işin önüne atlatırız, geçeriz anlaşıyla oraya geliyorlar. Çok açık söylüyorum. Bunlar suçüstü yakalandılar. Boğaz'da onlarca örneği var." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kırım' açıklaması: Ukrayna'ya iade edilmeli! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kırım' açıklaması: Ukrayna'ya iade edilmeli! Haberi Görüntüle

"BOĞAZ'DA KAÇAK YAPIYA MÜSAADE ETMEYİN"

İBB'yi de uyaran Kurum, İBB'nin Boğaz'da kaçak yapıya müsaade etmemesini, yapılanları durdurmak için harekete geçmesini ve yıkımı gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. "Varsa kaçak yapı durdursunlar. Yarın biz yıkıma gittiğimizde bizim peşimizden gelmeyin. Arkadaşlarımız bütün Boğaz'da çalışıyor, imara aykırı ne varsa gidip tespitlerimizi yapıyoruz. Gereken işlemi yapacağız. Buradan uyarmış olalım. Kendilerini göreve davet ediyoruz. İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkisi sınırında olan İstanbul Boğazı'na sahip çıksınlar." diyen Bakan Kurum, aksi durumda bakanlığın buna izin vermeyeceğini belirtti. Sözlerine devam eden Kurum, "Engelleyen yok ki. Yazmışım, durdurmuşum, mühürlemişim 'yık' demişim. Tebligat yapmışım." dedi.

Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden Jandarma Komutanı hakkında açıklama Diğer araçları es geçip kaymakamın makam aracını aratmıştı: Bolu Valiliğinden... Haberi Görüntüle

"SEYRETTİLER, İZLEDİLER, GÖRMEZDEN GELDİLER"

Bu tespitlerin  ay önce yapıldığını ancak İBB'nin buna rağmen harekete geçmediğini söyleyen Kurum, konuyla ilgili sözlerini, şöyle tamamladı: "Biz bu tespitleri 1 ay önce yaptık. Durdurduk, bildirdik, süre verdik. Yıkıma yönelik işlem yapmadılar. Seyrettiler, izlediler, görmezden geldiler. Biz oraya gidince onları engelleyen varmış gibi, şov yapmak üzere oraya konuşlandılar. Nerenin imara uygun olduğunu, nerenin kaçak olduğunu kendileri biliyorlar. Tedbirleri alsınlar, kaçak yapıları yıksınlar. Proje değişikliği yapılan inşaatları lütfen durdursunlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading