Bakan Kurum'dan umut dolu açıklama: "200 bin konut teslim edilecek"

Bakan Kurum'dan umut dolu açıklama: "200 bin konut teslim edilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıl sonuna kadar 200 bin bina teslim etmeyi planladıklarını belirten Kurum, "Ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Burada da afetzede kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.  

Gündem

20.10.2024, 16:46

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarının güncel durumunu aktardı. Yıl sonuna kadar teslim edilecek bina sayısının 200 bine ulaşmasının hedeflendiğini ifade etti. Kurum, "Yıl sonuna kadar teslim edilen yapı sayısını 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2025 sonuna kadar 11 ilde evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Burada da afetzede kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutacağız" dedi. 

Vural Çelik evli mi, bekar mı? Vural Çelik'in eşi kimdir? Vural Çelik evli mi, bekar mı? Vural Çelik'in eşi kimdir? Haberi Görüntüle

YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ YAKINDA

Bakan Kurum, deprem nedeniyle ertelenen sosyal konut projesinin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini duyurdu. Ertelenen projelerin 2025 yılında gerçekleştirilmesi planlandığını belirten Kurum, "Daha önce açıkladığımız 50 bin, 100 bin, 250 bin adetlik sosyal konut projeleri vardı. Deprem bölgesi sebebiyle ötelemek zorunda kaldığımız konutların tüm ihalelerini de 2025 yılının 6. ayına kadar gerçekleştireceğiz. Bunlara müteakip de yeni sosyal konut projesini yakında milletimize müjdeleyeceğiz"  dedi.

Çok Güzel Hareketler'in Zeynep Koçak'ı ne Yaptı? Son halini görenler şoke oldu! Görünüşü ağzınızı açtıracak... Çok Güzel Hareketler'in Zeynep Koçak'ı ne Yaptı? Son halini görenler... Haberi Görüntüle

"SORUMLULUK BENDE DEĞİL"

Murat Kurum, zaman zaman tartışmalara neden olan İzmir Körfezi’ndeki kirliliği gündeme getirerek, bu konuda bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk üstlenmekte isteksiz olduğunu vurgulayan Kurum, "İzmir'de 'Bir proje ortaya koyalım, körfezi temizleyelim' dedik. Kendisi de 'Biz varız' dedi. Sonra eylem planını şerhli imzaladı. 'Sorumluluk bende değil' şeklinde bir madde de yazmış. Yerel yönetim sizseniz, elbette arıtma tesisini, dere ıslahını siz yapacaksınız. Orada her gün tonlarca çamuru denize basmayacaksınız" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading