Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Şimşek'in istifa ettiği yalanını ortaya atan Cemal Enginyurt hakkında flaş gelişme

Bakan Şimşek'in istifa ettiği yalanını ortaya atan Cemal Enginyurt hakkında flaş gelişme

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan, "Bakan Şimşek'in istifa ettiği" iddiasını gündeme taşıyan Cemal Enginyurt ve diğer şahıslara ilişkin açıklama geldi. Bakan Tunç "Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir" dedi.

Gündem

24.08.2024, 17:53

Göreve geldiği günden bu yana ekibiyle birlikte ekonomiyi ayağa kaldırmak ve enflasyonu tek ahneye indirmek için büyük bir çaba sarf eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında asılsız iddialar ortaya atıldı.

Dün piyasaların kapanış saatinde "Mehmet Şimşek İstifa Etti" şeklinde yalan haberi dolaşıma sokan "İstanbul Milletvekili" Cemal Enginyurt büyük bir spekülasyona imza attı. Cemal Enginyurt dün Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini ısrarla söyleyerek borsayı aşağı çekti. Cemal Enginyurt'un yalan haberini ciddiye alan yatırımcılar bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından sosyal medyada ''Cemal Enginyurt Tutuklansın'' diye tag açıldı.

İletişim Başkanlığı'ndan '85 milyon vatandaşın verileri çalındı' haberlerine açıklama İletişim Başkanlığı'ndan '85 milyon vatandaşın verileri çalındı' haberlerine açıklama Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK'TEN 'İSTİFA ETTİ' İDDİASINA YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkındaki "istifa etti" iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada "İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

Mehmetçik'e 'işgalci' iftirası! Netflix'ten skandal dizi: Türk jetleri sivilleri katlediyor! Mehmetçik'e 'işgalci' iftirası! Netflix'ten skandal dizi: Türk jetleri sivilleri katlediyor! Haberi Görüntüle

SPK'DAN AÇIKLAMA

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yanıltıcı haber yapanlar ve bu haberleri yayanlara ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Kurulumuzca, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem, incelemeler derhal başlatılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA AÇILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği" iddiasını gündeme taşıyanlara yönelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Bazı sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet veren, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan, maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında; Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi uyarınca 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan ve Sermaye Piyasası Kanununun 107/2 maddesi uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir."

Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

İLK VUKUATI DEĞİL

Öte yandan Cemal Enginyurt'un bu ilk vukuatı değilmiş. Daha önce de adı benzer bir olaya karışmış. Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un geçmişte borsa manipülasyonundan hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, daha önce yaptığı bir söyleşide "15 yaşındayken hapse düştüm" ifadelerini kullanmıştı.

Cemal Enginyurt, 2000 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi o dönem Devlet Bahçeli'ye rağmen Cumhurbaşkanlığı'na aday olan MHP'li Devlet Bakanı Somuncuoğlu ile yaşadığı olay sonrası aldı. Enginyurt ile Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy, Somuncuoğlu’nun aracının önünü kesmiş, yaşanan arbedede Somuncuoğlu'nun koruması yumruklanmıştı.

Enginyurt'un Somuncuoğlu ile yaşadığı olay siyasi tarihe 'töre dayağı' olarak geçti.

Enginyurt bu olayı "Sadi Somuncuoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkınca özgürlüğü engellemekten 20 ay ceza aldım ve 8 ay hapis yattım" diyerek ifade etti.

Kayıp Narin'in amcasının ifadesi ortaya çıktı: Adliyede her şeyi itiraf etti Kayıp Narin'in amcasının ifadesi ortaya çıktı: Adliyede her şeyi itiraf... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ CEZASI BORSADA MANİPÜLASYON

Cemal Enginyurt'un borsada manipülasyon yaparak yatırımcıları zarara sokmak suçundan da hapis cezası aldığı ortaya çıktı. İMKB tarihindeki ilk hapis cezasının da Enginyurt'a verildiği öğrenildi.

2007 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; 

''Borsada manipülasyon yaparak yatırımcıları zarara sokmak suçundan İMKB tarihindeki ilk hapis cezası MHP eski Milletvekili Cemal Enginyurt"a verildi.''

Habere Tepki Ver

2

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading