Yandex Metrica

Bakan Tekin açıkladı! 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Bakan Tekin açıkladı! 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, binlerce öğretmenin beklediği atamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Danıştay'ın kararı doğrultusunda öğretmenlerin mülakat notlarının açıklanacağını ve atama süreçlerini başlatacaklarını aktaran Tekin, "Burada bu karara kadar beklemek durumundayız." dedi.

Gündem

09.09.2024, 17:37

 TRT Haber canlı yayınında, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin süreç ile ilgili bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  öğretmen atamalarının KPSS puanının yüzde 50'si ve mülakat sonucunun yüzde 50'si alınarak olması yönünde yönetmelik değişikliği yaptıklarını hatırlattı.

Mevcut  yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla atama yapılacağına ilişkin bir hüküm varken bu oranı yüzde 50'ye düşürdüklerini ifade eden Bakan Tekin, "Mülakatsız atama yapılsın diyenler, dava açtılar. Ama biz zaten yüzde 100'ü yüzde 50'ye düşürdük.

Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu çetesini çökertti! Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu... Haberi Görüntüle

''KARARA KADAR BEKLEMEK DURUMUNDAYIZ''

Danıştayda açılan dava süreci devam ediyor. Danıştayın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşların mülakat notlarını açıklayıp atama süreçlerini başlatacağız. Burada bu karara kadar beklemek durumundayız. Aksi durumda farklı tablolar, farklı durumlar ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading