Yandex Metrica

Bakan Tekin canlı yayında açıkladı: Narin'in okuluyla ilgili flaş karar

Bakan Tekin canlı yayında açıkladı: Narin'in okuluyla ilgili flaş karar

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin'in ölümüne ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Bugün de Özel Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz bir ekip Genel Müdürümüzün başkanlığında Diyarbakır'a gittiler. Narin çocuğumuzun okulunda eğitim-öğretim yılının açılışını orada yaptılar. 4 arkadaşımız özel olarak da travma konusunda, travmayla mücadele konusunda ilk müdahaleler konusunda eğitilmiş yetkin 4 arkadaşımız Genel Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlüğümüzdeki uzman arkadaşlarla beraber eğitim-öğretimi orada açtılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yetkilileriyle beraber okuldaki çocuklarımızın yas ve travma konusundaki süreci atlatmalarına ilişkin alınabilecek tedbirleri aldılar.'' dedi.

Gündem

09.09.2024, 14:28

Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan acı haber 19 gün sonra geldi.

8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni köyün yakınındaki dere yatağında çuval içinde bulundu.

Adalet Bakan Yılmaz Tunç, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'in annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca soruşlturma kapsamında 4 savcı görevlendirildi.

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil, incelenmek üzere jandarma tarafından tekrar götürüldü.

Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij kimdir? Ahu Tuğba'nın kızı nereli, kaç yaşında? Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij kimdir? Ahu Tuğba'nın kızı nereli, kaç... Haberi Görüntüle

TABUTUNA DUVAK SARILDI

Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran, bugün toprağa verildi. Minik Narin'in tabutunda ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. Narin'in ölmeden önce gelinlik giymeyi çok istiyordu. Narin'in tabutuna duvak sarıldı. Camii önünde cenazeyi bekleyen yakınları ise Narin'in düğünde giyeceği gelinliği elinde tuttu. Öte yandan Gözaltında bulunan anne ve babanın, Narin'in cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

2024 Emmy Ödülleri kazananlar listesi | En iyi dizi hangisi seçildi? En iyi oyuncu ödülünü kim kazandı? 2024 Emmy Ödülleri kazananlar listesi | En iyi dizi hangisi... Haberi Görüntüle

''ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ''

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin konuştu.

TRT Haber'e konuşan BakanTekin, ''Narin yavrumuzun başına gelen olaydan dolayı gerçekten bakan olarak, bir baba olarak, bu ülkenin bir vatandaşı olarak gerçekten çok üzgünüm. Arkadaşlarına, sevenlere başsağlığı diliyorum. İnşallah böyle bir olayla bir daha karşı karşıya kalmayız. Böyle olaylar olduktan sonra bakanlık olarak biz de sürekli bu tür konularda yapabileceğimiz şeylerle ilgili olarak çocuklarımızın yanında olmaya çaba sarf ediyoruz. Sabahleyin de biz eğitim-öğretim yılının açılışı için bütün birim amirlerimiz, bakan yardımcılarımız, değişik illerde okullarda çocuklarımız ve öğretmenlerimizle bir araya gelmişlerdi.'' dedi.

Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i kim öldürmüş Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i... Haberi Görüntüle

''NARİN'İN OKULUNA PSİKOSOSYAL DESTEKTE BULUNACAĞIZ''

"Narin'in okuluna psikososyal destekte bulunacağız" diyen Bakan Tekin, ''Bugün de Özel Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz bir ekip Genel Müdürümüzün başkanlığında Diyarbakır'a gittiler. Narin çocuğumuzun okulunda eğitim-öğretim yılının açılışını orada yaptılar. 4 arkadaşımız özel olarak da travma konusunda, travmayla mücadele konusunda ilk müdahaleler konusunda eğitilmiş yetkin 4 arkadaşımız Genel Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlüğümüzdeki uzman arkadaşlarla beraber eğitim-öğretimi orada açtılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yetkilileriyle beraber okuldaki çocuklarımızın yas ve travma konusundaki süreci atlatmalarına ilişkin alınabilecek tedbirleri aldılar. Allah bir daha başımıza böyle bir şey getirmesin. Temennim odur ki inşallah bu vahşeti işleyen kişiler bir an önce kanun önünde hesap verirler.'' ifadelerini 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading