Bakan Tunç, Yenidoğan Çetesi savcılarına tehdit için sert konuştu: Kimse savcılarımızı korkutamaz

Bakan Tunç, Yenidoğan Çetesi savcılarına tehdit için sert konuştu: Kimse savcılarımızı korkutamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yenidoğan Çetesi" hakkında yürütülen soruşturma kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kamuoyunu bilgilendirirken soruşturmanın kapsamı ve yargı süreci hakkında önemli detaylar paylaştı ve davaya bakan savcılara tehdit için çok net ifadelerle karşılık verdi.

Gündem

20.10.2024, 15:24

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda büyük infial yaratan "Yenidoğan Çetesi" soruşturması hakkında basına önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık bir yıllık araştırma sonucunda, bebeklerin haksız tedavilere maruz kalıp ölümüne sebep olan skandalla ilgili 47 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Bu kişilerden 4’ü doktor, 18’i hemşire olmak üzere toplam 22 kişi tutuklandı.

Bakan Tunç, konunun adli ve idari boyutunda sürecin titizlikle devam ettiğini vurguladı ve “Maddi menfaat uğruna, unvanları ne olursa olsun bebeklere yönelik ihmal varsa hem idari soruşturması yapılır hem de Yargı gerekli soruşturmayı yapar.” ifadelerini kullandı.

MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 6 terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

SAVCIYA YÖNELİK TEHDİTLER

Bakan Tunç, soruşturmayı yürüten savcıya yönelik bir tehdit durumunun da yaşandığını açıkladı. Bu konuda ayrı bir soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, "Kimse savcılarımızı korkutamaz, görevlerini ifa ederken kimseden çekinmezler." diyerek yargı mensuplarının görevlerini yaparken her türlü tehditten bağımsız bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Savcının görevini engellemeye yönelik yapılan girişimlerin de soruşturma kapsamında olduğunu belirten Tunç, yargının bu konuda asla taviz vermeyeceğini vurguladı.

Müstehcenlik suçlamasıyla tutuklanan Jahrein tahliye edildi Müstehcenlik suçlamasıyla tutuklanan Jahrein tahliye edildi Haberi Görüntüle

İDDİANAME DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Bakan Tunç, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili iddianameyi değerlendirme aşamasında olduğunu ve kamuoyunun suçlanan kişileri yakında göreceğini ifade etti. Delillerin mahkeme sürecinde ortaya çıkacağını belirten Bakan, iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yargı sürecinin hızlıca sonuçlanmasını temenni etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading