Bakan Uraloğlu açıkladı: 3. köprü yay projesi için dünya bankası ile anlaşma yakın

Bakan Uraloğlu açıkladı: 3. köprü yay projesi için dünya bankası ile anlaşma yakın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu yapmış olduğu açıklamada, Türkiye’nin Kalkınma Yolu projileri arasında yer alan Avrupa bağlantısı olan Yavuz Sultan Selim’in üzerinden geçecek raylı sistem için Dünya Bankası ile anlaşmaya yakın olduğunu duyurdu.  

Gündem

14.10.2024, 16:51

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'dan Türkiye’nin Kalkınma Yolu projilerinden Avrupa bağlantısı olan Yavus Sultan Selim'in üzerinden geçeçecek raylı sisteme dair açıklamada bulundu. Bu konuda uzun süredir konuşmayan Bakan Uraloğlu, sessizliğini bozdu. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamda, raylı sisteme dair Dünya Bankası ile anlaşmaya yakın olunduğunu dektare etti.

Danny Graham kimdir? Jose Mourinho'nun kızı Matilde kiminle evlendi? Danny Graham kimdir? Jose Mourinho'nun kızı Matilde kiminle evlendi? Haberi Görüntüle

"ŞU ANDA ONUN SONUNA GELDİK"

Pjronin Türkiye'nin açısından öneminden bahseden Bakan Uraloğlu, “Dünya Bankası ile uzun zamandır yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda 3 milyar euro veya dolarlık paketi destekleyeceklerini söylemişlerdi. Şu anda onun sonuna geldik. Muhtemelen onu kesinleştirip Dünya Bankası kredisiyle beraber oranın ihalesini yapacağız” dedi.

Uraloğlu, ihalenin zamanlamasına dair de, “Bu seneye yetişmeyebilir ama önümüzdeki yılın ilk aylarında yapmış olacağız. Yaklaşık 4 milyar dolarlık bir proje olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Uraloğlu, kredinin teknik detayları için görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

Diyarbakır'da iç savaş naraları! DEM Partililer Bebek katili Öcalan için sokaklara döküldü Diyarbakır'da iç savaş naraları! DEM Partililer Bebek katili Öcalan için... Haberi Görüntüle

"BU İŞİN HEYECANINI BU DENLİ DUYUYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından geçtiğimiz yıl eylül ayında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi dönüşünde Birleşik Arap Emirlikleri ile Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesi için ortak bir çalışma yürütüleceğini duyurmuştu. Erdoğan, “Bu konuda özellikle Muhammed Bin Zayed çok daha kararlı bir telkinde bulundu, ‘Bu işi uzatmayalım, 60 günde görüşmeleri arkadaşlarımız bitirsinler ve hemen temelleri atalım, yola koyulalım’ dedi. Yani bu işin heyecanını bu denli duyuyorlar ve biz de gerek Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’a, gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na gerekli talimatları verdik

Bakan Uraloğlu, konunun 1. senesinde alternatif kaynak aradıklarını belirterek, “Gerek Dünya Bankası, gerek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), gerekse de Asya Yatırım Bankası’ndan hem bu kurumsal kredileri bulabiliyoruz hem de finans kurumlarından kredi bulabiliyoruz" ifadelerine yer vemişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading