Yandex Metrica

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'deki çağrı cihazlarında risk var mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları aracılığıyla düzenlediği saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, 'Türkiye'de böyle bir risk var mı*' sorusuna yanıt verdi.  

Gündem

18.09.2024, 11:42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazları aracılığı ile düzenlediği saldırı ile ilgili konuştu. 

Bakan Uraloğlu, "Türkiye'de böyle bir risk yok." ifadelerini kullanırken; "Muhtemelen çağrı cihazlarına patlayıcı konulmuş." dedi.

Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Tiryakilere kötü haber: Bir sigara grubuna daha zam geldi! Haberi Görüntüle

SİBER GÜVENLİK ANLAMINDA 400'ÜN ÜZERİNDE SALDIRI ENGELLİYORUZ

Uraloğlu, 'Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim. Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.' dedi.

Siber saldırıların önlenmesi konusunda konuşmasının devamında ise Bakan Uraloğlu, "Alınacak ve alınması gereken tedbirler çok. Ülkemizini ne kadar milli yerlileştirirsek kendimizi o kadar güvende hissederiz. Endişe etmemiz gereken bir durum yok ama mutlaka yapmamız gereken çok sey var." ifadelerini kullandı.

Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası verildi! Survivor yarışması ile tanınan Tolga Tarlacı'ya 18 yıl hapis cezası... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE ÇAĞRI CİHAZLARI KULLANILMIYOR

Bakan Uraloğlu, Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilip patlatılmasına ilişkin, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, saldırıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

İki türlü senaryo olabileceği üzerinde duruyor arkadaşlarımız; biri , İsrail bunların değişim yenileme sürecinde istedikleri gibi donattıkları bir patlayıcı yerleştirme ihtimalini de katarak söylüyorum, bu cihazları satın aldırıldığı şekilde aynı anda çok kısa aralıklarla patlatılabildiği, ikinci ihtimal bazı sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılması sonucu patlatılması. Buralarda ölümcül sonuç, önemli yaralanma olmadı onun için ilk söylediğimiz ihtimal biraz daha güçlü duruyor.

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

85 MİLYONUN VERİLERİ ÇALINDI İDDİASI 

Uraloğlu, 'Sızıntı riski yok, bütün vatandaşlarımız net olarak güvende olabilirler. Asla böyle bir şey güncel olarak söz konusu değildir.' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading