Yandex Metrica

Bakan Yaşar Güler'den Suriye mesajı: Esad bizi anladı sorunlarımızı çözeriz

Bakan Yaşar Güler'den Suriye mesajı: Esad bizi anladı sorunlarımızı çözeriz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ''Türkiye ile üst düzey müzakerelerin başlaması için ön koşul şart değil'' diyen Suriye Devlet Başkanı Esad'ın sözlerini değerlendirdi. Bakan Güler, ''Esad’ın da bunu anlamış ve algılamış olmasından da hakikaten memnuniyet duyduk. Aramızda çözülmeyecek bir sorun yok. Sorunları çözdükten sonra yine iki komşu ülke olarak normal faaliyetlerimizi sürdürebiliriz diye değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Gündem

31.08.2024, 12:19

Suriye ile normalleşme adımları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Eylül ayında üçüncü bir ülkede bir araya geleceği konuşuluyordu ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Esad'dan Türkiye ile normalleşme mesajı geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halk Meclisi'nde yaptığı açıklamada görüşmelerin başlatılması için Türkiye’nin Suriye’deki askeri güçlerini çekmesinin ön koşul olmadığını söyledi.

9 Eylül özel kreşler ve anaokulu saat 10'da mı başlayacak? Özel okullarda ve devlet okullarında dersler saat kaçta başlayacak? 9 Eylül özel kreşler ve anaokulu saat 10'da mı başlayacak?... Haberi Görüntüle

"ÖN KOŞUL ŞART DEĞİL"

Türkiye ile diplomatik ilişki kurma çabalarının sonuç vermediğini belirten Esad, "Türkiye ile ilişkilerimiz işgal ettiği ve teröristleri desteklediği için bozuldu; bunları çözmeden düzeltemeyiz. ⁠⁠Bazen Türk yetkililer Türk ordusunun çekilmesini ön koşul yaptığımız için görüşmelerin başlamadığını söylüyor, bu doğru değil.'' dedi.

9 Eylül Antalya'da otobüsler bedava mı? Bugün otobüs, tramvay (Antray) ücretsiz mi? 9 Eylül Antalya'da otobüsler bedava mı? Bugün otobüs, tramvay (Antray)... Haberi Görüntüle

''UZLAŞMAMIZ LAZIM''

Türkiye bazı konularda uzlaşmaları gerektiğinin altını çizen Esad, "Türkiye mülteciler ve terör diyor; biz de Türk askerinin çekilmesi ve terör diyoruz. Bu konularda müzakere prosedürü için ilke ve çerçeve üzerinde uzlaşmamız lazım. ⁠⁠Bu ilkeleri yazılı olarak açıklayıp sonra görüşmelere başlayabilirizdedi. ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe-Galatasaray maçı cumartesi mi pazar mı? FB-GS maçı ne zaman,... Haberi Görüntüle

"TÜRK ASKERİ ÇEKİLMELİ"

Müzakereler için güvenilecek bir referansa ihtiyaçlarının olduğunu belirten Esad, "Çözüm açık sözlü olmak ve kibri değil hatayı tespit etmektir. Gerçek nedenlerini göremediğimiz bir sorunu nasıl çözebiliriz? İlişkiyi yeniden tesis etmek için öncelikle bu ilişkinin bozulmasına neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir ve biz hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Herhangi bir müzakere sürecinin başarılı olması için güvenilecek bir referansa ihtiyacı vardır. Daha önceki toplantılarda sonuç alamamanın nedenlerinden biri de referans eksikliğidir. Suriye, Türk askerinin çekilmesi gerektiğini sürekli vurguluyor.'' şeklinde konuştu.

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: 6 ilde şiddetli yağacak Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: 6 ilde şiddetli... Haberi Görüntüle

YAŞAR GÜLER: ARAMIZDA ÇÖZÜLMEYECEK BİR SORUN YOK

Hürriyet gazetesine konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Esad’ın açıklamalarını değerlendirdi. Yaşar, Güler, yaptığı değerlendirmede “Esad’ın son açıklamalarının gayet olumlu olduğunu değerlendiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘görüşmemiz mümkündür’ diye ifade etmişti. Esad’ın da bunu anlamış ve algılamış olmasından da hakikaten memnuniyet duyduk. Böyle bir çatışma ortamının bir an önce bitirilip, her iki ülkenin de kendi normal faaliyetlerine dönmesi iki ülkenin de yararına olacaktır. Aramızda çözülmeyecek bir sorun yok. Sorunları çözdükten sonra yine iki komşu ülke olarak normal faaliyetlerimizi sürdürebiliriz diye değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Manchester City küme düştü mü? Manchester City'e ağır cezalar kapıda! Manchester City küme düştü mü? Manchester City'e ağır cezalar kapıda! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Ankara-Şam ilişkilerindeki 'normalleşme' sürecine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki biz Esad ile ailece görüşüyorduk."

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading