Yandex Metrica

Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki orman yangınının ilerlemesi durduruldu

Bakan Yumaklı duyurdu: Çanakkale'deki orman yangınının ilerlemesi durduruldu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarım arazisinde ve ormanlık alanda çıkan yangın, 16 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alınabildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına dair son bilgileri aktardı.  

Gündem

19.06.2024, 12:01

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda, ilçeye bağlı Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisindeki ekili arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çevredeki birçok yerleşim yerinden dumanı görülebilen yangının çıktığı yere ekipler sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sorunlu tek bir alan kaldı. Arkadaşlarımız o alana yöneldi. Enerjisi azaldı" dedi.

Valilik harekete geçti! Doktordan pes dedirtecek vurgun: Ölülere obezite tedavisi yapmış! Valilik harekete geçti! Doktordan pes dedirtecek vurgun: Ölülere obezite tedavisi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GENELİNDE 42 ORMAN YANGINI VAR

Bakan Yumaklı tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde 42 orman yangını olduğunu, bunun 22'sinin orman içinde, 20'sinin orman dışında gerçekleştiğini söyledi.

Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak'taki yangınların "üst risk grubu"nda olduğunu belirten Yumaklı, "Çanakkale ilinin Eceabat ilçesinde halihazırda devam eden bir yangın söz konusu. Uşak'ta da devam eden bir yangınımız var. Diğerlerinin hepsi kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı.

Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor Haberi Görüntüle

'CAN YA DA MAL KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Yangınla mücadelede mevcut duruma ilişkin bilgi veren Yumaklı, şunları kaydetti: "Şu anda hava araçlarımız gün batımı nedeniyle inmek durumunda kaldılar. Bir gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam etmiş olacağız. Şu anda 94 adet arazöz ve iş makinelerinden oluşan kara araçlarımız ve 540 personelimizle mücadeleye bütün kurumların işbirliğiyle devam ediyoruz. Büyükanafarta köyünün tedbiren boşaltılmasını istemiştik. Onun dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit eden bir husus yok. Bu köyden de herhangi bir şekilde bir sağlık sorunu yaşayan, can ya da mal kaybı söz konusu değil."

Yumaklı, "Şartlar bizim lehimize çok şükür. Devam ediyor. İlk tespitlerimize göre, tabii ki nihai durumun da bilgisini vereceğiz ama tahminimize göre 300 hektarlık bir alanın etkilenmesi söz konusu." ifadesini kullandı.

Yumaklı, "Çanakkale'ye, Eceabat'a 'geçmiş olsun' diliyorum. Ülkemizin bağımsızlık savaşında son derece önemli bu tarihi yarımadanın en ufak bir kısmının bile zarar görmesi, bizim gönüllerimizde büyük yara açıyor. O yüzden tekraren geçmiş olsun diyorum. İnşallah çok fazla uzun saatler olmadan iyi haberi verebileceğimizi ümit ediyorum." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading