Bakan Yumaklı: Tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildi Ege ve Akdeniz'de alarmdayız

İzmir'in Buca ve Gaziemir ilçelerinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürerken Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan rahatlatan açıklama geldi. Bakan Yumaklı, dün tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildiğini, yangınların ekipler tarafından kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, ''Sıcak nedeniyle Ege ve Akdeniz kıyılarında alarmdayız.'' dedi.

Gündem

19.07.2024, 15:01

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İki ilçede çıkan orman yangınından yükselen dumanlardan dolayı Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçak seferlerinde aksamalar yaşanmış, akşam saatlerinde hava trafiği normale dönmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopter de yangın söndürme çalışmalarına destek vermişti.

FETÖ'ye itiraf darbesi: Mahrem yapılanmada yakalananlar 100'den fazla kişinin ismini verdi! FETÖ'ye itiraf darbesi: Mahrem yapılanmada yakalananlar 100'den fazla kişinin ismini... Haberi Görüntüle

YANGININ HIZI KESİLDİ

İzmir'in iki ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale gece boyunca devam etti ve ekipleri var güçleriyle çalıştı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ile itfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle yayılan yangının hızını kesmeyi başardı.

Son dakika... Almanya'dan yeşil ışık! Eurofighter alımında engel kalkıyor Son dakika... Almanya'dan yeşil ışık! Eurofighter alımında engel kalkıyor Haberi Görüntüle

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Yangın komuta merkezinden insansız hava aracıyla (İHA) da takip edilen yangına gece görüşlü 4 helikopterle de destek verildi.

Alevler yerleşim yerlerine yaklaşınca evler ve sokaklar tahliye edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi.

Havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı: Asıl problem İsrail'i destekleyenler Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı:... Haberi Görüntüle

2172 PERSONEL KATILDI

İzmir Valisi Süleyman Elban da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan ekip sayısı hakkında detayları paylaştı.

Elban açıklamasında 7 uçak, 23 helikopter, 2 treyler çekici, 98 arazöz, 19 su tankeri, 1 paletli traktör, 21 tonajlı tanker, 8 dozer, 13 TOMA, 69 yunus timi, 26 trafik ekibi, 98 sivil ekip, sağlık ve itfaiye ekipleri ile 2172 personelin yangın çalışmalarına katıldığı bilgisini verdi.

Bergama ve Foça yangınlarının kontrol altına alındığını anımsatan Elban, bölgelerdeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Erşan Kuneri 3. sezon ne zaman? Erşan Kuneri yeni sezon çıkacak mı? Erşan Kuneri 3. sezon ne zaman? Erşan Kuneri yeni sezon... Haberi Görüntüle

BAKAN YUMAKLI: YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına ilişkin son bilgiyi aktardı. Yumaklı, ''Dün 9 adet yangın vardı üst risk grubunda diye tanımladığımız. 34’ü orman 14’ü orman dışı olmak üzere 48 yangınla mücadele etti arkadaşlarımız. An itibarıyla bu yangınların tamamının kontrol altına alındığını duyurmak istiyorum.'' ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, ''Sıcak nedeniyle Ege ve Akdeniz kıyılarında alarmdayız.'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading