Yandex Metrica

Bakanlık 11 Influencer'ı takibe aldı! Sosyal medya paylaşımlarına milyonlarca lira ceza yağdı!

Bakanlık 11 Influencer'ı takibe aldı! Sosyal medya paylaşımlarına milyonlarca lira ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu bu yılın ilk yarısında 11 Influencer'e toplamda 6 milyon 388 bin 802 TL para cezası uyguladığını duyurdu.

Gündem

26.08.2024, 17:23

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, sosyal medya üzerinden tanıtım yapan Instagram fenomenlerini mercek altına aldı.  Bakalık sosyal medya platformu üzerinden reklamalrı analiz ederek Influencerların paylaşımlarını inceledi.

Son dakika: 3 bakandan Narin'in kabrine ziyaret Son dakika: 3 bakandan Narin'in kabrine ziyaret Haberi Görüntüle

11 INFLUENCER'A PARA CEZASI

Bakanlık geçtiğimiz yıl 5 bu yılın ilk yarısında ise 11 Influencer'a toplamda 6 milyon 388 bin 802 lira para cezası uyguladığını açıkladı. Mevzuatta Sosyal Medya Reklamlarının Yapay Zeka ile Taranması Projesi'nin Mart 2022 yılında faaliyete geçtiğimi açıklayarak, Reklam Özdenetim Kurulu'nun görevlendirildiği ve Influencerların faaliyetlerini denetlemek amacıyla projenin başlatıldığı bilgisi yer aldı. 

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş... Haberi Görüntüle

Bİ YILDA 6 MİLYON LİRA CEZA YAĞDI

Kurul Influencerların bu yılın ilk 6 ayında 39 durdurma cezası, 11 durdurma ve idari para cezası uygulanmasına karar verildiği öğrenildi. Influencerlar hakkında 347 bin 128 Lira idari para cezası yeniden değerlendirilerek 2024 yılında 550 bin 59 lira oldu. 

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 352 bin 808 lira idari para cezası verilirken, bu yılın ilk 6 ayında ise 11 Influencer için 5 milyon 35 bin 994 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca toplamda 77 sosyal medya hesabı için ise idari yaptırım uygulandı. 

İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın arkadaşı tek tek  anlattı! İsrail onu neden öldürdü! Şehit edilen Türk aktivist Ezgi'nin yakın... Haberi Görüntüle

ÖRTÜLÜ REKLAMA AF YOK

Influencerların paylaşımlarda reklam içeren içerikler kullandıkları ancak belirtmeyeerek üstü örtülü bir şekilde tanıtım yaptıkları için yaptırı uygulandı. Bazı paylaşımlarda klinik, hastane, doktor gibi sağlık hizmetlerine yönlendirme, kozmetik ürün tanıtımı, takviye edici gıda reklamları mevzuata aykırı ifadelerinin yer alması gerekçesiyle idari yaptırım uygulanmasına karar verildi. Ayrıca geçtiğimiz ünlerde ünlü sosyal meday fenomeni Şeyma Subaşı ve Cem Özkök'ün üstü örtülü reklam yaptığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı tarafından ceza verildiği biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading